A Jobbik "vörös telefonja"

Kesztyűs Kéz , 2010.07.07. 07:30

- Bizottsági morzsák -

A Jobbik „vörös telefonja”

   Ritka csemege, ezúttal a Kulturális és sajtóbizottság legelső üléséről. Sajnos ez csak egy apró részlet, pedig érdemes volna az egész jegyzőkönyvet végigolvasni, főleg Novák Előd rendkívüli teljesítménye miatt (egy mátrixban már vezetjük obstrukciós pontjait és Démoszthenész-díjas hozzászólásairól külön posztban is meg fogunk emlékezni). Az alábbi epizódot az életszerűség, a dramatizáltság, a színpadi utasításokként is olvasható zárójeles megjegyzések különösen olvasmányossá teszik. Az ülést levezető elnöknek, a fideszes L. Simon Lászlónak, (aki egyébként a legújabb ülésrend szerint a napokban került át a harmadik szektor kevésbé szerencsés hetedik sorából a másodikba) a fentiekben már jelzett okok miatt nincsen könnyű dolga, hiszen Novák honatya akkor szól közbe, amikor a kedve tartja; poénja előtt is éppen Novák szerepelt, éppen ezért külön elismerést érdemel a helyzetfelismerés.  Az persze rejtély, hogy miért éppen a Jobbik tárgyalójában tartják meg a bizottság alakuló ülését. És az is rejtély, ki telefonált. És miért.
 

 

„ELNÖK: Köszönöm szépen. A zárt ülést nyilvánvalóan az indokolta, hogy pályázati döntésekről volt szó; ezeknek egy részét, a bizottsági részeket időközben már feloldották, tehát ez az egyszerű indoka. Valóban később fogja az Országgyűlés megválasztani a tagokat. Mandur képviselő úr hozzászólása - ha valakinek esetleg nem volt világos, amit mondott - ide is kapcsolódik, hogy frakciónként egy-egy tag vesz részt ebben a bizottságban, ugyanakkor a szavazati arány a tényleges frakciónagyságnak megfelelő, tehát az általunk delegálandó egy tag annyi szavazattal rendelkezik, ahányan vagyunk a frakcióban, ezért jelezte képviselőtársam azt az egyharmados problémát.

Én mindennek ellenére azt javaslom, hogy vegyük tárgysorozatba, vitassuk is meg, és később, amikor az új törvényt meghozzuk, akkor ennek megfelelően új bizottságot is hozunk létre. Van-e más kérdés? (Novák Előd: Nekem volt még, hogy mikorra várható a személyek megnevezése.) A gombot a jegyzőkönyv miatt szíveskedjék megnyomni, képviselő úr. (Novák Előd: Az előbb feltettem, és nem akartam megismételni.) Tehát hogy mikorra? (Novák Előd: Igen, azt kérdeztem az előbb, hogy mikor látható a következő határozati javaslat a tagok nevét illetően.) Ezt nem tudom megmondani, képviselő úr. (Az ülésteremben lévő vezetékes telefon cseng.) Az előterjesztők nyilvánvalóan tudtak volna rá válaszolni, de most más bizottsági ülés miatt nincsenek itt. Ez egy mobiltelefon vagy egy rendes telefon? Ja, ez a "vörös" telefon. Igen, de úgy tudjuk, hogy ez most a Jobbik tárgyalója, úgyhogy lehet, hogy a Jobbikot hívják. (Derültség. - Gulyás Dénes: Felvegyem?) Vedd fel, Dénes, szólj bele, mondd meg, hogy bizottsági ülés van. Köszönöm szépen.”

 

Címkék: bizottság novák gulyás lsimon ksb

 

A bejegyzés trackback címe:

https://thaz.blog.hu/api/trackback/id/tr342132296

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Theme by Laptop Geek. Blog.hu-ra alkalmazta: a Blog.hu Sablonok a Népkertben.

süti beállítások módosítása