1

Valóra vált Novák Előd álma

Kesztyűs Kéz , 2010.09.21. 01:19

Novák, az állhatatos

Vajon van-e állhatatosabb képviselő az Országgyűlésben, mint Novák Előd? Aligha. Következő posztunkban legalábbis igyekszünk ezt bebizonyítani, bár nem szeretnénk elvitatni az akcióban segédkezők érdemeit sem.

Végy egy a frakciódból egy levezető elnököt, told fel a laptopodon a volume-ot és játssz le, amit csak akarsz. Na jó, azért kapcsolódjon a politikához. Novák Előd nagyot álmodott, de az álma valóra vált. Múlt hét keddi napirend utáni felszólalásában, amelynek címe „A Kubatov-listázás folytatódik”, Novák levette zakója hajtókájáról a mikrofont és laptopja integrált hangfalához tartotta. Íme a videó:


És a szöveg, ha valamely szót elmosott volna a sufnituning-hangosítás:

     „NOVÁK ELŐD (JOBBIK): […] Ezt mondta Kubatov Gábor előző ciklusának egyetlen beszédében, és úgy tűnik, hogy a Fidesz eldugta azóta Kubatov Gábort, várhatóan egyszer sem fog felszólalni ebben a ciklusban, háttérfeladatokat bíztak ugyanis rá, más dolgokkal foglalkozik ma már Kubatov Gábor, nem holmi képviselői feladatokkal. Hallgattassék meg tehát Kubatov Gábor, hogy mivel is foglalkozik ő. (A laptopon elindítja a hangfelvételt: "Ráadásul ismertünk 15 ezer olyan embert a városban, ennyi szavazatot kaptak a többiek, akik Páva Zsoltot elutasították. Tehát azt állítom, hogy név szerint ismertünk minden olyan embert, aki elment szavazni, és nem Páva Zsoltra szavazott. Név szerint ismertük az embereket. Tehát meg tudom mondani most a városban, hogy kik azok a komcsik, akik egyébként elmentek szavazni, és nem a Pávát vagy nem a Fideszt támogatták.")[…]”

 

Mármost. A Tisztelt Ház-blog nem akar foglalkozni Kubatov Gáborral és az ő viselt dolgaival. Tessék, itt van, lehet olvasni és hallgatni, minket ez nem érdekel. Minket inkább az a képviselői padsorokban lezajló forradalom izgat, ami közelebb hozza a digitális hanganyagokat és a youtube-ot a törvényhozáshoz! És e forradalom két szobra nem más, mint maga Novák Előd és a forradalom gyémántfokozatú támogatója, bizonyos Balczó Zoltán, aki mindezt lehetővé tette. Nem véletlenül ájuldozik a laptop felcsendülése hallatán a háttérben az LMP-s Vágó Gábor sem, aki rendszeresen szokott idézni kedvenc blogjaiból az ülésteremben (reméljük, hogy a T. Házról is megemlékezik legalább egy napirend előttiben).
És miért forradalom? Mert mindez a nyár elején nem történhetett meg. Idézzük csak fel! Novák Előd június 21.-én, a sajtószabadságról és a médiatartalmak alapvető szabályairól szóló törvényjavaslat általános vitájában a Jobbik frakció vezérszónokaként kért szót. A levezető elnök a fideszes Jakab István volt, aminek a jelentősége a fentiek fényében döntőnek mutatkozik majd. De ne lőjünk le egy poént se, inkább olvassuk:

„NOVÁK ELŐD, a Jobbik képviselőcsoportja részéről: De engedjék meg, hogy idézzek, mivel ezt tartjuk a legfontosabb kérdésnek, egy másik példát is, az elhíresült Kubatov-botrányt, amely után a média természetesen megkereste a Fidesz sajtóosztályát. Hallgassák! (A mikrofonjához tartott mobiltelefonon hanganyagot játszik le.)

ELNÖK: Tisztelt Képviselő Úr! Megkérem, hogy szíveskedjen a beszédét elmondani. Ez kérem, nem egy konferencia, ahol ezt megteheti a Házszabály szerint. Megkérem, fejezze be! A jegyzőkönyv számára kérem jegyezni, hogy az elhangzott szöveg nem kerülhet rögzítésre. Öné a szó, legyen szíves folytatni.

NOVÁK ELŐD, a Jobbik képviselőcsoportja részéről: Most már akkor az sem kerülhet rögzítésre tehát, ami az Országgyűlésben elhangzott. Mindegy, elmondom én ezt természetesen szóban is. Az történt, hogy egy bizonyos médium felhívta az Országgyűlést, és kérte kapcsolni a Fidesz sajtóosztályát, amit kapcsoltak is, és elmondta az újságíró, hogy a Kubatov-üggyel kapcsolatban szeretne érdeklődni, amelyre nemes egyszerűséggel a Fidesz sajtóosztálya lecsapta a telefont. Hát így működik, frappánsan ebben a harminc másodpercben kiderült volna, de hát bárki megnézheti, a YouTube-on megtalálja természetesen ezt a videót, amit itt ezek szerint tehát nem lehet idézni hitelt érdemlően. […]”

A jegyzőkönyv meglehetősen szemérmes, pedig amint az a videón hallható (tessék 1:40 környékére tekerni), a felvétel első néhány mondata bizony elhangzott az Országgyűlésben, viszont Jakab István törölteti ezeket a parlamenti jegyzőkönyvvezetővel. A videót nézve egyébként az a benyomása lehetett a tudatlan szemlélőnek, hogy Novák SMS-ezik saját vezérszónoki felszólalása közben, pedig azok a gombnyomások voltak a forradalom első momentumai. Jakab persze lecsapott, mint a vércse. És valószínűleg minden levezető elnök lecsapott volna, kivéve Balczót. Ezért állhatatos Novák képviselő úr: összekombózta, hogy a napirend utánija alatt Balczó elnököljön és úgy sütötte el az első lövést az e-világ Auróra cirkálójáról. Az összebeszélés Novák és Balczó között egyébként kézzel tapintható, ha meghallgatjuk az Országgyűlés honlapján, milyen hadarva és zavartan mondja el Balczó átvezető szövegét a kései órára való tekintettel halaszthatatlan közfeladatait ellátó és így saját napirend utánijától is távol maradó parlamenti doyen, a fideszes Horváth Jánosra utalva.

Címkék: jakab novák balczó vágógábor

 

A bejegyzés trackback címe:

https://thaz.blog.hu/api/trackback/id/tr412311565

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

semoke 2010.09.21. 23:39:14

Helyes a fókusz, oroszlán!

Theme by Laptop Geek. Blog.hu-ra alkalmazta: a Blog.hu Sablonok a Népkertben.

süti beállítások módosítása