1

Kövér: "Szerényebben, öreg, szerényebben egy kicsikét!"

Kesztyűs Kéz , 2010.06.28. 00:08

A Naplóvizsgáló Bizottság jelenti -
Kövér: "Szerényebben, öreg, szerényebben egy kicsikét!

Még szerencse, hogy az Országgyűlés naplójából visszakereshetjük, hogy kik voltak azok a renitensek, akik nem viselték jól magukat egy korábbi ülésnapon. A naplóba beleégetett tényeken nem lehet változtatni, akinek a nevét bevésik oda mint közbekiabálóét, arra  biztosan lecsap a THáz blog.
Ritka, hogy a T. Ház lakói annyira nem tudnak úrrá lenni egymással szembeni indulataikon, hogy egy képviselőtársuk hozzászólását a földig rombolják. Most Navracsics miniszterelnök-helyettes hozzászólását obstruálta egy különös Tóbiás-Kövér közbekiabálós nagykoalíció a kormánytisztviselők jogállásáról szóló törvény módosításának záróvitájában. Érdemes mind a szöveget, mind a videót megtekinteni. A videón olyan csemegék vannak, amit a szöveg nem tud visszaadni (mint például, hogy a Navracsics mögött lévő KDNP-frakcióból hárman is telefonálnak - Lanczendorfer Erzsébet, Michl József és  dr. Nagy Kálmán  - és hogy a fideszes Wittner Mária parlamenti ülésének háttámlájára egy kerti kisszék párnáját tette; persze, mindez kontingens tényező, hiszen abban az esetben, ha a patkó más szeletét mutatta volna a parlament belsős kamerája, más képviselők nevét véshetnénk ide), és fordítva (hiszen megtudjuk a szövegből, hogy kik kapják a hónap végén a thaz-indexen a bónuszt, ami megint csak nem derülne ki pusztán a közvetítésből).

Dr. NAVRACSICS TIBOR: [...] Amit Gúr képviselő úr mondott, miszerint a köztisztviselő és a kormánytisztviselő azért rossz különbségtétel, mert a köztisztviselő a közjót szolgálja, a kormánytisztviselő pedig majd nem a közjót fogja szolgálni, ezt a leendő kormány-tisztviselői kar nevében utasítom vissza. (Zaj, felzúdulás az MSZP soraiban.) Ugyanis, miközben ezen hurrognak és közbekiabálnak, azon gondolkozzanak el, hogy önök azt kérdőjelezik meg, hogy a Magyar Köztársaság mindenkori kormánya a közjó érdekében dolgozna. Én ezt nem kérdőjelezném meg. (Felzúdulás az MSZP soraiban. - Tóbiás József: Mást sem tettél nyolc évig, Tibor. Ne legyél cinikus! - Dr. Kövér László: Szerényebben, öreg, szerényebben egy kicsikét! Szerényebben! - Derültség és taps a Fidesz soraiban. - Tóbiás József: Szerények vagyunk.) Nézzék, a frusztráció néha agresszivitást szül, én ezzel tisztában vagyok. (Derültség és taps a kormánypártok soraiban.) De vegyék azt tudomásul, hogy ebben az országban a Magyar Köztársaság kormánya a közjót fogja szolgálni. A kormánytisztviselők a közjót szolgálják. (Tóbiás József: Úgy legyen.) Mindenki, aki a közigazgatásban dolgozik, a közjót szolgálja. Ellentétben az önök állításaival, ez egy jól működő közigazgatás, és egy jobban működő közigazgatás lesz, mint ahogyan most működik, magas minőségi kritériumokkal és jól dolgozó, elégedett kormánytisztviselőkkel és köztisztviselőkkel.

Köszönöm szépen a figyelmet. (Taps a kormányzó pártok soraiban.)

Tóbiás mesteri és szarkasztikus, Kövér porosz, de célratörő és határozott. Az eset után elgondolkozik a blog szerkesztősége a közbeszólások arcade mode-bónuszán, hogy az ilyen kiemelkedő teljesítményeket is tudjuk díjazni a jövőben. Annyi biztos, hogy mindkettőjüknek el fogjuk számolni a miniszterelnök-helyettes-bónt.

 

Címkék: navracsics kövér wittner tóbiás közbeszólás

 

A bejegyzés trackback címe:

https://thaz.blog.hu/api/trackback/id/tr112114832

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Molay · http://sotetkozepkor.blog.hu 2010.06.28. 01:23:28

Nagyon jó poszt. A blognak hála elkezdtem parlamenti közvetítéseket nézni, amire utoljára azt hiszem a Horn-kormány alatt volt példa.

Theme by Laptop Geek. Blog.hu-ra alkalmazta: a Blog.hu Sablonok a Népkertben.

süti beállítások módosítása