Nehéz műfaj az eskütétel

Kesztyűs Kéz , 2010.07.12. 19:11

Nehéz műfaj az eskütétel
- háttér-

Most megint valami olyasmiről lesz szó, ami keveseket érdekel.

És ez nem önirónia; tudjuk, hogy a tematika nem minden, de a kitartás korona tevékenységünkön.

                                                                                         Talán a szűkebben vett szereplőkön kívül senkit sem. De azért tanulságos.

Az Állami Számvevőszék elnökének és alelnökének megválasztására június 28-án került sor. Domokos Lászlóról a média már levette a keresztvizet, pártkatonázták meg „leköltségtérítésezőzték” (íme, létrejött ez a szó is); a korábbi székesfehérvári MSZP-s polgármesterről, Warvasovszky Tihamérről viszont alig esett szó. Pedig ők ketten duettet fognak alkotni szakmai munkájuk során is, mint ahogy duettet alkottak azon a bizonyos hétfői ülésnapon is, miközben az Erdős Norbert országgyűlési jegyző által előolvasott eskü szövegét elmondták. Sajnos siralmasan.

Hallható, hogy az előzetes gyakorlás szóba sem jött. Talán nem sejtették, hogy a páros műfaja sokkal nehezebb, mint a háromszáznyolcvanötödmagukkal elmondott képviselői, vagy az egyéniben megtett egyéb eskük (miniszterelnöki, házelnöki, stb.) Mégis, úgy tűnik, mintha csak az újonnan elfogadott köztisztviselői törvénybe lenne iktatva, hogy az eskü szövegét félszegen, bátortalanul kell elmondani, nehogy a későbbi munkájuk vizsgálati tárgyát képezőkre túlzott nyomást helyezzenek. Annyi bizonyos, hogy a duettben még nem rajzolódott ki pontosan, ki melyik hangszínt vinné szívesebben.

Ugyanakkor a múlt hét hétfői ülésnap más szempontból is különleges volt. Az Országgyűlésbe bekerült Pelczné dr. Gáll Ildikó helyére a libanoni születésű és az edelényi körzetben Molnár Oszkárral szemben alulmaradó dr. Daher Pierre szintén hétfőn tette le képviselői esküjét. Nem egyszerű. A több szakvizsgával is rendelkező orvos jól hallhatóan nem ejt ki minden hangzót, a „köztársaság” szót egyenesen kerüli. Mindenesetre örülhet a T. Ház, hogy egy arab felsőfokúval rendelkező képviselővel gyarapodott, bár az is igaz, hogy nem ártana letenni egy felsőfokú magyar szóbelit is. Őszintén reméljük, hogy a továbbiakban nem szolgáltat majd túl sok anyagot a blognak dr. Daher és felszólalások helyett inkább a háttérmunkába fogja belevetni magát.

Címkék: eskü háttér domokos warvasovszky daher

 

A bejegyzés trackback címe:

https://thaz.blog.hu/api/trackback/id/tr572147127

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Theme by Laptop Geek. Blog.hu-ra alkalmazta: a Blog.hu Sablonok a Népkertben.

süti beállítások módosítása