2

Ujhelyi, a jópofi

Kesztyűs Kéz , 2010.07.13. 07:00

Kemény arcok I. - Ujhelyi, a jópofi

 

Muszáj volt egy új rovatot indítani, de nem csak Novák Előd miatt. Rajta kívül is akad éppen elég megénekelni való képviselő a Tisztelt Házban. Kezdjük rögtön egy látszólag lágy, de mégiscsak „kemény” arccal. Nem olyan pöröly, mint Novák vagy Babák, de halálos. Mondjuk abban, ahogyan az amúgy szürke levezető elnöki tevékenységet igyekszik megédesíteni a maga szaharinos módján. Dr. Ujhelyi István Szegedről, az MSZP miocén nemzedékéből. Annyit elöljáróban elmondhatunk, hogy jobban áll neki ez a szerepkör, mint bármilyen korábbi Zuschlag-közeli FIBISZ-es cucc.

2002 óta képviselő, de már kétszer is volt államtitkár, 2002 és 2006 között az Ifjúsági és sportbizottság alelnökeként jegyezték a jogász végzettségű Ujhelyit. Önéletrajza tanúsága szerint négy gyermeke van.

Nézzünk egy beköszönést:

„ELNÖK: Kezüket csókolom a képviselő hölgyeknek, asszonyoknak - négyen is vannak a teremben -, és jó napot az uraknak! Átvettem az elnöklést.

Megadom a szót Tóbiás József képviselő úrnak, az MSZP padsoraiból.„

Egy kis lokálpatrióta fűszer később:

„ELNÖK: Köszönjük szépen, képviselő úr. Mintha a sors így akarta volna, a szegedieknek adom meg egymás után a szót; Nógrádi Zoltán képviselő úr, Fidesz, kétperces.”

Babázás és gügyörészés az elnöki pulpituson:

„ELNÖK: Azonnal megadom a szót Hegedűs Lorántné jegyző asszonynak, aki most képviselőként szól, de közben a minket gyermeki türelemmel figyelő csöppségeket hadd köszöntsem a karzaton, Annát, Balázst, Klárát, Bálintot és a barátjukat, Norbit, akik a jegyző úr gyermekei. (Taps.) Azt hiszem, hogy a legfiatalabb vendégeink, jelenleg egészen biztosan. Akkor közben jegyző asszonynak át is adom a szót. Tessék parancsolni!”

Na jó. Nincs poszt Novák Előd honatya nélkül. Egy hozzászólás, ismét arcade-módban. Novák jobban veszi az akadályt, Ujhelyi olyan Latorcaihoz képest, mint a vakbél az Alienhez képest.

„NOVÁK ELŐD (Jobbik): Köszönöm szépen. L. Simon László fejét annyira elöntötte az indulat, hogy már a saját...

ELNÖK: Ajánlás száma?

NOVÁK ELŐD (Jobbik): Hogy?

ELNÖK: Ajánlás száma?

NOVÁK ELŐD (Jobbik): A mondat második felében fogom mondani. (Derültség a Jobbik soraiban.)

ELNÖK: Ezzel kezdjük. (Derültség.)

NOVÁK ELŐD (Jobbik): Ezzel kell kezdeni!

ELNÖK: Ezzel kezdjük.

NOVÁK ELŐD (Jobbik): Rendben. Akkor először az 1. ponthoz szeretnék hozzászólni, mégpedig pont arra fölhívva a figyelmet, hogy L. Simon Lászlót annyira elöntötte az indulat, hogy nem képes a saját bizottsága ajánlásának a sorszámait helyesen idézni. Elnök urat pedig kérem, ha már kért számot, hogy kövesse nyomon, hogy helyes számot mondanak-e, mert egy egészen helytelen számot mondtak, legyen szíves megnézni a friss változatot, nem tervezeteket...

ELNÖK: És most hányashoz szól a képviselő úr?

NOVÁK ELŐD (Jobbik): Az 1. pontot javasolta az előbb elnök úr, az pedig a személyiségi jogok, személyhez fűződő jogok módosítása a jelenlegi friss bizottsági ajánlás sorszámában, tehát legyen szíves ne félrevezetni minket, és saját ajánlásával, a saját maga által aláírt ajánlással tisztában lenni. Ennyit az 1. pontról.

Rátérnék az 5.-re, és ez tényleg az 5., bátran megnézheti a levezető elnök úr.

ELNÖK: Nézem.

NOVÁK ELŐD (Jobbik): Ez pedig arról szól, hogy a közszereplői minőséget kellene szabályozni. Miért is? Mint mondtam azért, mert a jelenlegi határozati javaslat egy kiskaput biztosít, hogy azért néhány esetben adjuk meg még a lehetőséget, hogy személyiségi jogokra hivatkozva lehessen változtatni. Mi el tudjuk fogadni, hogy benne legyen ez, akkor, ha tényleg szabályozzuk, hogy milyen nagyon extrém esetekben lehet személyiségi jogokra hivatkozni, szabályozzuk a közszereplői minőségeket.

Ugyanehhez tartozik az a bizonyos eldugott, megsemmisített, de egyébként megszavazott javaslat, ami egyébként normális esetben itt kellene hogy legyen e helyett a jelenlegi javaslat helyett a bizottsági jegyzőkönyv szerint. Érdekes, hogy annak a szövegezését 90 százalékban kisajátították egyéni, önálló képviselői indítványként, és az indokolásban szerepel az eredeti határozati javaslatnak egy jelentős része.

(19.20)

De ilyenkor érdemes összehasonlítani, hogy miben különbözik. Például abban különbözik, hogy ahogy előbb is fogalmaztam, az a bizonyos "maradéktalan érvényesülése érdekében"-ből a maradéktalan szót kiszedték. Tehát nem véletlenek ezek az apró módosítások itt ezekben a javaslatokban.

Köszönöm a figyelmet. (Taps a Jobbik soraiban.)

 

Címkék: novák ujhelyi keményarcok hegedűslórántné

 

A bejegyzés trackback címe:

https://thaz.blog.hu/api/trackback/id/tr532147671

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Themisz 2010.07.13. 23:55:16

Ehhez is kapcsolódhat: Ujhelyi-Schiffer avagy eminensek egymás közt
sgis1.parlament.hu/cgi-bin/mkogy/playseq?date1=20100706&time1=075221&offset1=112240.00&date2=20100706&time2=075221&offset2=112352.00&type=real

Szöveg (Fideszes beszólásra tekintettel):www.parlament.hu/internet/insurl/ogy_naplo.naplo_fadat?p_ckl=39&p_uln=22&p_felsz=268&p_szoveg=&p_felszig=270

Schiffernek amúgy ma is volt egy jó beszólása-
parlament.tumblr.com/

Amúgy tetszik a blog, csak így tovább!

Kesztyűs Kéz · http://thaz.blog.hu/ 2010.07.14. 01:12:21

@Themisz: Köszi a linkeket; a Fideszes közbeszólás már bekerült a 15. környékén kijövő havi közbeszólások-válogatásba, a pontszámokat majd később:D
Az idézett tumblit mi is szeretjük, főleg az egysoros zsánertudósításokat. Sok erőt merítünk belőle...:D

Theme by Laptop Geek. Blog.hu-ra alkalmazta: a Blog.hu Sablonok a Népkertben.

süti beállítások módosítása