A megvont szó, a piké pólós Pörzse és az édesdeden alvó fideszes II.

Kesztyűs Kéz , 2010.07.15. 21:08

A megvont szó, a piké pólós Pörzse és az édesdeden alvó fideszes II.

- avagy egy általános vita anatómiája -

 Egyik posztunkat a másikba öltve folytatjuk ama nevezetes "általános vitát", ahol az általános szó jelentése rendkívül sok oldalról exponáltatott. A korábbiakhoz az  LMP képviselője, a pirézező Szilágyi László szólt hozzá, különös módon  véve ki részét az üléstermi földharcból, ezúttal egy ügyrendivel, amiből majdnem baj lett.

„SZILÁGYI LÁSZLÓ (LMP): Köszönöm, elnök úr. Én még azt hallottam, hogy nem az a legokosabb, aki a legtöbbet tud beszélni.
Két kérésem volna. Az egyik a zöld pólós nemzettestvérekhez, hogy fogják egy kicsit vissza magukat, mert nagyon sok munka van még hátra, és itt többen várunk, hogy szakpolitikai vitákat le tudjunk folytatni. (Közbeszólás a Fidesz soraiból: Obstrukció.)
A másik kérésem az elnök úrhoz, nem az, hogy ne kapjanak szót, fogják tömörre, a tárgynál maradjanak, és így tovább. (Derültség a Jobbik soraiban.) Az elnök úrtól azt kérem, hogy keményebben facilitáljon, mert tényleg előrehaladott az idő. Arra gondoljanak, hogy holnap reggel nagyon komoly... (Közbeszólás a Jobbik soraiból: De mi az ügyrend?)
ELNÖK: Képviselő úr, az ügyrendi javaslatot legyen szíves megfogalmazni egy percben, és utána két percben van lehetősége azt indokolni. És azt tudja, hogy az ügyrendi javaslat egy ügyrendi vitát is gerjeszt, mert utána minden képviselőcsoportból lehetőség van, de (Sneider Tamás: Nem fogunk.) nem látom, hogy ez ebben a formában ügyrendi javaslat lett volna, amit ön mondott.
SZILÁGYI LÁSZLÓ (LMP): Hogy keményebben facilitáljon, és próbálja a tárgynál tartani a felszólalókat.
Köszönöm szépen.”

Valószínűleg a Jobbikosok nem ismerték a k. und k.-s időket megidéző „facilitálni” igét, ezért morajlottak fel, instállom. Sajnos ez sem több egy kapufánál, igaz most a Jobbikkal szemben. A pár perccel korábban, fél szendergéséből félrevert Novák zúgása ébresztette a fideszes Babák Mihály urat, a FIDESZ ultimate kemény arcát, aki a vita egy korábbi szakaszában csakúgy -hopp- elaludt.  Ezt kompenzálandó, nyomban szót is kért. Hogy elaludt, az viszont tagadhatatlan; nyilvánvalóan látszik az előterjesztő Kocsis Máté hozzászólása alatt készített felvételen is (ha kíváncsi Babák tusájára a lopakodó fáradsággal, töltse le a videót); a bal felső sarokban szundító Babák bal tenyerére támasztja elnehezedett arcát - még a szemüvegét is levette, miközben a VIII. kerületi polgármester a közbiztonságról adomázott.

„BABÁK MIHÁLY (Fidesz): Mélyen tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! Bocsásson meg, hogy most szóltam csak és kértem két percet, de megdöbbentett (Derültség a Jobbik padsoraiban. - Az elnök csenget.) a tekintetben, hogy az imént elhangzott Novák képviselő úr részéről, hogy a jegyzőkönyveket meghamisítják.
Tisztelt Ház! Tisztelt Parlament! A Magyar Köztársaság parlamentjének jegyzőkönyvvezetői világbajnokok. Jó, ha tudják, megbecsült emberek. És különleges a magyar parlament jegyzőkönyve, hisz megvan róla a hangfelvétel, a hangfelvétel a tévéfelvétellel, ennek van második munkapéldánya, amit az alagsorban felvehetnek, amikor még lehet javítani, ha hozzászóltak. Tudják, ez egyedülálló a Magyar Köztársaság parlamentjében. A bizottsági üléseken is hasonló módon megvan a jegyzőkönyvvezető felvétele, rajta van az interneten, rajta van név szerint, rajta van hangfelvétellel.

Úgyhogy én úgy gondolom, megsértette a Ház dolgozóit, és ez nem szép dolog, mondhatnám, nem tisztességes dolog, ugyanis tényleg kiszolgálnak minket. És még azt is, ha valaki egy szót nem jól mond, a jegyzőkönyvben kijavíthatja a képviselő. Szóval, úgy gondolom, ez valószínűleg tudatlanság vagy hozzá nem értés.
Még egyszer szeretném elmondani, hogy a világon elismert a Magyar Köztársaság parlamentjének jegyzőkönyvvezetése, az itt dolgozók és az általuk készített jegyzőkönyvek. Kérem, tényleg kérjen elnézést tőlük.
Köszönöm, hogy szólhattam. (Taps a kormánypártok és az MSZP soraiban.)

Babák jól tolja a paneleket, csípőből tud elkámpicsorodni bármi miatt (erre már a korábbi ciklusokban is képes volt padtársával, az ÁSZ-elnökké emelt Domokos Lászlóval, szerkesztőségünkben a régi portugál hátvéd-duó, Fernando Couto és Jorge Costa kettősét felidézve); emiatt a T. Ház-blog baromira tiszteli őt. De az „általános vitára” a koronát, amelyben a Házszabály alapján a többségtől meg lehetett volna vonni a szót, mégis Pörzse Sándor tette fel, aki leleplezte a korábban alvó Babákot. Epic fail.

„PÖRZSE SÁNDOR (Jobbik): Köszönöm a szót, elnök úr. Csak reagálnék, miután Novák Előddel egy bizottságban vagyok, Babák képviselő úr felszólalására.
Ha nem aludt volna édesdeden, és Obreczán képviselőtársam nem ébresztette volna még föl időben, akkor szeretném önnek elmondani azt, hogy természetesen nem a parlamenti dolgozókra vonatkozott Novák Előd felszólalása. Ha hagyták volna elmondani őt, hogy miért mondott ilyen súlyos jelzőket, akkor még ön is megértette volna, de erre nem került sor, egyrészt azért, mert aludt, másrészt azért, mert nem is nagyon kíváncsiak rá.
Köszönöm szépen. (Taps a Jobbik soraiban.)

Azt nem tudjuk, hogy valóban Obreczán Ferenc volt-e a vekker, vagy Novák, de ez a lényegen nem változtat. Pörzse mindenesetre zöld piké pólóban volt, szíve fölött a gárda címerével csakúgy, mint másik tucat Jobbikos képviselő. Egyedi kollekció.

A Novák-ügyben végül fordulat állt be.

ELNÖK: Elnézést kérek Novák Elődtől. Konzultáltam munkatársaimmal, a hivatal dolgozóival, és valóban úgy szól, hogy a (7) bekezdés azt mondja, hogy az ügyrend ilyen esetben új napirendnek minősül. Tehát megadom a szót ügyrendi kérdésben.

NOVÁK ELŐD (Jobbik): Köszönöm szépen, elnök úr. Éppen csak arra kívántam fölhívni a figyelmét, hogy valóban az ügyrendi is, de ezzel még csak élni kívántam, ami még inkább, a normál felszólalás is külön ügynek minősül, hiszen kétperces felszólalásban vonta meg elnök úr tőlem a szót, amit természetesen elfogadok és tiszteletben tartok, még ha nem is értek vele egyet. Viszont normál felszólalásra meg jelentkeztem.

Csak azért jeleztem ezt most ügyrendben, nehogy a vita lezárása után kapjak csak majd szót, és akkor már ne tudjam elmondani sem ezt, sem a normál hozzászólásomat. Tehát normál hozzászólásra továbbra is jelentkezem, ahogy ügyrendben is van módom, szerintem arra is. Köszönöm szépen.”

 

Na, ez az igazi EPIC FAIL. Novák szépített Latorcaival szemben, igaz, csak tizenegyesből, ez viszont nem volt elég a meccs megnyeréséhez. Mindenesetre egy gyönyörű deathmatch-nek ígérkezik ez is.

A vita tartalmi részéről jelentést nem kaptunk.

Címkék: pörzse novák babák domokos szilágyilászló obreczán kocsismáté

 

A bejegyzés trackback címe:

https://thaz.blog.hu/api/trackback/id/tr832154323

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Theme by Laptop Geek. Blog.hu-ra alkalmazta: a Blog.hu Sablonok a Népkertben.

süti beállítások módosítása