200

Elnyomnak, segítség, elnyomnak!

Kesztyűs Kéz , 2010.07.21. 01:50

Elnyomnak, segítség, elnyomnak!

 

Példátlan. No nem a hangnem, hanem az, hogy mi, a pór nép pór tagjai hozzájuthatunk az Országgyűlés bizottságainak jegyzőkönyvvezetőinek magasságos bölcsességéből olyan csemegékhez, mint amilyen az alábbi. Az affér az utolsó, 2010. július 5.-én megtartott kulturális és sajtóbizottsági ülésen esett meg, közvetlenül azután, hogy a bizottság elnöke, L. Simon László lezárta az ülést Novák Előd apellálása ellenére. Novák amellett, hogy az egész ülésen úgy viselkedett, mintha beleült volna egy tűpárnába, nagy örömmel obstruált és apellált, mert meglátása szerint a jegyzőkönyvet utólag módosították, a valósággal szembemenve (bővebben lásd az ülés jegyzőkönyvét itt). Éppen erre az ügyre utalt Novák, amikor az immáron karikás ostorral megajándékozott Latorcai megvonta tőle a szót az ülésteremben. Igaz, arról nem beszélt egy plenáris ülésen sem, hogy ilyen durván elszakadt nála a húr.

„[…] (A vita - mikrofon használatát mellőzve - folytatódott az ülés lezárása után.)

NOVÁK ELŐD (Jobbik): Egyszerűen köztörvényes bűnözők, elképesztő!
ELNÖK: Ezt most nem a mikrofonba mondta, de a jegyzőkönyvbe még bekerül, képviselő úr!
NOVÁK ELŐD (Jobbik): Kerüljön be, az is, amit művelt, majd a bíróságon tisztázhatjuk!
ELNÖK: Jó, majd a bíróságon tisztázzuk!
NOVÁK ELŐD (Jobbik): Elképesztő gátlástalan! Ilyet még nem látott a parlament! Minden második hozzászólásra nem tudja megállni, hogy ne szóljon hozzá, akkor mondjon le az elnökségről! Hozzá lehet szólni, lehet jelentkezni, de nem úgy, hogy magának szót ad minden második alkalommal! Megcsúfolja az Országgyűlést! Szégyen, amit művel! Ki kíváncsi a véleményére, adja át le a levezetést... (Közbeszólás: Te kérdezted, bocsánat!) Nem lehet ilyen pozícióhalmozó, hogy egyszer ott is vagyok, húsz percet kések...
ELNÖK: Képviselő úr, ne idegeskedjen! Kérdést tesznek fel, önt az zavarja, hogy én válaszolok.
NOVÁK ELŐD (Jobbik): Maga ideges...
ELNÖK: Én nem vagyok ideges, képviselő úr!
NOVÁK ELŐD (Jobbik): ...hogy lezárja idegességében az ülést. Késik, és jelentkezés ellenére lezárja az ülést. Elképesztő!
KARVALICS OTTÓ (KDNP): Én meg úgy gondolom, hogy ekkora bizalmatlansággal, ekkora rosszindulatú hozzáállással nem lehet dolgozni.
NOVÁK ELŐD (Jobbik): Én vagyok rosszindulatú? Utánanéztem a jegyzőkönyvben, és kiderült, hogy hazudott. Most meg akarja hamisítani a jegyzőkönyvet, elképesztő! Hülyének néz!
KARVALICS OTTÓ (KDNP): Úgy gondolom, hogy ezzel a munkával körülbelül oda érnénk, ahol voltunk.
NOVÁK ELŐD (Jobbik): Oda! Már ott tartunk, a szocializmusban meg abban a világban, hogy meg lehet hamisítani a múltat is. Elképesztő!
KARVALICS OTTÓ (KDNP): Én meg szeretnék egy kicsit előrébb jutni, ennek az országnak valamit javítani...
NOVÁK ELŐD (Jobbik): Én is szeretnék. De nem úgy, hogy egyszerűen megszavazok valamit...
KARVALICS OTTÓ (KDNP): Az a baj, hogy ez nem látszik, ez abszolút nem látszik.
NOVÁK ELŐD (Jobbik): Nem így, hogy megszavazott javaslatokat egyszerűen letagadunk. Hova kerülünk? Elképesztő!
KARVALICS OTTÓ (KDNP): Bocsánat, az látszik, hogy mindenhol problémát... - mert szerepelni akarsz, semmi más!
NOVÁK ELŐD (Jobbik): Nem akarok szerepelni. Ki akar szerepel? Már az iskolában is ki kell függeszteni Orbán Viktor festményét. Menjetek, rakjátok ki!
KARVALICS OTTÓ (KDNP): Az kellene, hogy inkább dolgozna tisztességesen.
NOVÁK ELŐD (Jobbik): Mit tisztességesen? Nem jártok be plenáris ülésre, az eskütöket szegitek meg! Hát nem jártok be ülésekre!
KARVALICS OTTÓ (KDNP): Konstruktívan!
NOVÁK ELŐD (Jobbik): Lazsáltok! Vegyétek már észre magatokat!
ELNÖK: Képviselő úr, ilyet ne mondjon, hogy Orbán Viktor festményét akarjuk kifüggeszteni az iskolákban!
NOVÁK ELŐD (Jobbik): Nem? Miért, mit kell? Ja, a politikai nyilatkozatát. Bocsánat, keverem!
ELNÖK: De ne mondjon ilyeneket!
NOVÁK ELŐD (Jobbik): Miért ne mondhatnék? (Közbeszólás a Fideszből: Ne hazudjál!) Én nem hazudok! (Közbeszólás a Fidesz soraiból: Én azt javasolnám, hogy valamelyik önkormányzatba menjen el a képviselő úr, és tanulmányozza az ottani munkát, mert úgy látom, hogy ezt az iskolát nem járta ki...)
KARVALICS OTTÓ (KDNP): Életedben nem dolgoztál!
NOVÁK ELŐD (Jobbik): Azért, mert maguk pozícióhalmozók, és egyszerre még annyi tisztséget ellátnak (Közbeszólás: Okoskodik folyamatosan!), hogy nem képesek ellátni az esküjükhöz híven az országgyűlési munkájukat (Közbeszólás: A munkát akadályozza ezzel...), nem képesek bejárni plenáris ülésekre. Ne engem kérjenek számon, én bejárok az ülésekre! Maguk nem!
KARVALICS OTTÓ (KDNP): Kedves Barátom! Mi azért dolgozunk, hogy azt, amit te nem látsz, ott az emberek megéljenek, tudod? És ennek van egy folyamata.
NOVÁK ELŐD (Jobbik): Elképesztő cinikusak vagytok!
KARVALICS OTTÓ (KDNP): Az, amit te csinálsz, ebből fejre lehet állítani mindent. Úgyhogy felháborító, amit ti műveltek...
NOVÁK ELŐD (Jobbik): Okirat-hamisítók vagytok!
KARVALICS OTTÓ (KDNP): ...meg te művelsz. Amit te művelsz, az felháborító!
NOVÁK ELŐD (Jobbik): A múltat meghamisítani, ilyet csak az orwelli világban láttunk eddig. (Dr. Gyimesi Endre: Van egy nyugtatóm, kapd be! - Novák Előd távozik az ülésteremből.)”

 

Nem csoda, ha mindezt olvasva a Gyalog galopp méltán híres jelenete ugrik be nekünk, amelyben a szószátyár és jogait az égiektől eredeztető királlyal szemben tiszteletlen anarchoszindikalista Dennist Arthur király erőteljesen elnyomja. Ez persze sántít, mint minden analógia, hiszen Novák úr nem anarchoszindikalista, a vele szembenállók pedig nem királyok. De azért mégis élővé teszi valami ezt a párhuzamot.
A partitúra egyszerűen zseniális - még Kálmán bácsi síremléke is megremeg a Kerepesiben, olyan elementáris. Karvalics tökéletesen adja a rohamosztagost (egy igen különös, töredezett, szövegirodalmi stílusban), az operett végén megjelenő zalaegerszegi polgármester, Gyimesi Endre pedig a nyelvi humor legmélyebb bugyraiból merít, amikor sikerül úgy kimondania a „kapd be”-összetételt, hogy tökéletesen indokoltnak érezzük, ráadásul több, egymástól elválasztható szempontból is. Ezt nem részletezzük. Talán az nem túl sportszerű, mondhatni tyson-i túlkapás, hogy azt vágják Novák fejéhez, hogy még nem dolgozott önkormányzatban. Persze nem nagyobb túlkapás, mint amilyeneket eddig elkövetett a mi jó Novákunk, de azért, na. Érdemes megjegyezni, hogy L. Simon birka türelemmel viselte ezt az ülés utáni szócsatát, szemben Novákkal. 1-0, összesítésben 2-0. Egyébként az ülésről L. Simon valóban késett és ezt el is ismerte ("Tisztelt Kollégák! Jó napot kívánok! Elnézést kérek, de egy olyan egyeztető bizottsági ülésen ültem, amiről nem tudtam kiszaladni, kiszökni."); 10:22-re ért be a bizottsági ülésre, ami vélhetően 10 órára volt meghirdetve, de ezért a Novák előtti időkben még senkit sem akartak vérpadra vonatni.
A fenti képen egyébként éppen durván elnyomják Novák Elődöt valahanyadik Erzsébet-hídi csatában, de nem verbálisan (nem ismerem pontosan a szélsőjobber mitológiát, de ezen a ponton kommentek alapján módosítok - a szerk.).

Néhányan talán hiányolják, hogy nem írunk a "lógjon"-ról, vagy arról, hogy ezért hogyan kért látszólag bocsánatot a hétfői ülésen Novák Előd, majd napirend után hogyan adott át Latorcainak karikás ostort. Nekünk fontosabb dolgunk van ennél - olyasmiről tudósítani, amiről senki sem ír. És íme.

- A blog szerkesztősége továbbra is meghajlik Novák Előd képviselő úr állhatatos és ellentmondást nem tűrő, regényes országgyűlési tevékenysége előtt. A további munkához sok sikert kívánunk! -

Címkék: bizottság novák lsimon ksb karvalics gyimesi

 

A bejegyzés trackback címe:

https://thaz.blog.hu/api/trackback/id/tr102165061

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Amatőr 2010.07.21. 10:42:39

@Iustizmord: hm. A látszat szerint a képviselőink döntő többségének nincs egy önálló gondolata, a részükre megírt, teljesen ismeretlen szöveget képtelenek érthetően felolvasni (általános iskola),bár artikulálatlan dadogásuk közben arcukról ilyenkor is sugárzik az értelem. Büszkék vagyun rájuk. Mi választottuk őket. Az ilyen gaudi-nagy-féléket pedig ki kell rugni, mert kilógnak a sorból! A többséghez képest túlképzettek! Sőt, értelmesek!

Stringer 2010.07.21. 10:44:37

@old_field: Általánosságban írtam, nem konkrétan neked, ezért is a többe szám. Merthogy mint "tiszta kéz" vagy akár "objektív" megjelenés azok részéről, akik (még) nem reinkarnálódtak narancsba - nos, nem viszonyítási alap. Na persze, lehetne erős és jó ellenzék az mszp, jót is tenne az egésznek, csak a hitelesség problematikája tér vissza újra és újra.

mérien 2010.07.21. 10:47:07

@Lefetyke: A fentiekben teljesen igazad van, de Novák Előd példája nem egyedi példa. Vagy mindenkit előveszünk, vagy senkit a minősíthetetlen stílusért.
Nem tudjuk, hogy igaza volt-e, de látatlanban inkább elfogadom a modortalan igazságtevőt, mint a negédes úri szélhámost.
A stílusról még annyit, hogy lehet, hogy Orbán Viktor nem a Novák-féle modortalansággal él, de olyan embernek, akinek van önbecsülése, nem esik jól a nyugger és a panelproli titulus... Mik ezek, ha nem modortalan kifejezések?

_Venom_ · http://venomblog.blog.hu 2010.07.21. 10:48:01

@mérien: Emlékezz Gyurcsány "öregecske feleségek" kijelentésére. Az se maradt szó nélkül.

roxxtar 2010.07.21. 10:49:36

Novák Előd jól példálozza, hogy meddig eljuthatsz ha pénzed van.. Budai villák milliomos szüleinek csemetéje, a kuruc.info atyja, a kisdobos Novák Elődke szánalmas foltja a magyar politikai palettának. Ő volt az egyik ok amiért NEM a jobbikra szavaztam mert az Ő esete mutatja a legjobban, hogy a Jobbik semmivel se különb a többi pártnál.. sajnos :/

mérien 2010.07.21. 10:50:07

Stringer Én azért jobban örülnék egy bűnronda politikusnak, aki kivezet minket a xarból...:))

Stringer 2010.07.21. 10:50:59

@Lefetyke: Feltételezhetjük, hogy 10 esetből van 4, amikor felmerül a "hé, urak, ezt most tényleg el akarjátok csalni?" kérdés. Nem újdonság, azt gondolom. Az más, hogy Novák talán nem kap belőle semmit, úgy is mondhatnánk: kihagyták őket. Ilyesmi előfordul, nem?

Illúzió, azt gondolom, azt hinni, hogy honatyáink mind fennkölt Arany Jánosok, csak úgy szökken ki fogaik kerítésén az a sok hexameter meg olyan idegen szavak, hogy Országh László is csak a fejét csóválná... Ha valaki olvasta a "Csak a narancs volt"-ot, úgy rémlik, ott írta Ungár, hogy mennyire meglepődött, amikor Kuncze egy obszcén viccet megeresztett egy bizottsági ülésen. Az illúziók elvesznek.

És, amit viszont én nem értek, mivel nem vagyok Jobbik-szavazó: tényleg azért küldték oda ennyi év hőzöngés, hangoskodás, vonulgatás és káromkodás után őket, hogy drága öltönyökben bólogassan az okos kdnp-fideszes bácsik bölcs megállapításaira, kajálgassanak, prostik telefonszámait cserélgessék? Mert, ha igen, akkor sry, én tévedtem, igazuk van, le a gaz jobbikkal, amelyik a Ház falain belül is hőzöng! (teszem hozzá, ez semmi, nulla, tini-dac)

Stringer 2010.07.21. 10:52:44

@mérien: Fején találtad a szöget! Fehérgalléros modortalanságot civilizáltabb elfogadni, mert hát, része az életünknek... aha, tessék felszállni egy éjszakai buszra, aztán megnézni, még mi az életünk része!

mérien 2010.07.21. 10:52:48

_Venom_
Igen, igazad van, ez is ugyanolyan elbírálás alá esik.
Nem lehet elfogultan ítélni, ezt kéne már megtanulnunk lent és fent egyaránt.

mezítlábasfellebbezés 2010.07.21. 10:53:50

Függetlenül attól, hogy tartalmi szempontok szerint kinek volt/lehetett igaza (hiszen az előzményeket nem ismerjük, a beidézett szöveg csak egy kiragadott rész) én azt tanácsolnám Novák Elődnek, hogy tanuljon egy kis tárgyalástechnikát. Ezekkel a kipróbált őskáderekkel, legyen az fideszes vagy emeszpés nem fog semmire se menni a fejjelafalnak módszerrel. Csak magát hergeli vele és hiteltelenné válik.

Úgy gondolom, hogy mindenkinek meg lehet mondani, hogy hülye (bűnöző, okirathamisító, stb.) anélkül, hogy az ellenfél fogást találna rajta. Elődnek azt kéne megtanulnia, hogy ezt hogyan csinálja, lehetőleg még azelőtt, hogy az ilyen kirohanásai miatt teljesen hiteltelen lenne. Mert ez esetben még ha igaza is van, mindenki szemében ő lesz a "tudod, az az ideges hülyegyerek".

Alvarez 2010.07.21. 10:53:59

"KARVALICS OTTÓ (KDNP): Kedves Barátom! Mi azért dolgozunk, hogy azt, amit te nem látsz, ott az emberek megéljenek, tudod?"

A szorgos munkába beletartozik, hogy kirúgják az IMF-et, Kósa bedönti a forintot, 2 hónap kormányzás után sincs használható kormányprogram ám a lelkes támogatásnak köszönhetően a szlovák parlamentből kiesett a magyar párt.

Ezt igazán Novák Előd is láthatná!

TemplarOmega (törölt) 2010.07.21. 10:54:15

Vicceskedünk meg röhöghetünk Novákon, de legalább szóba kerül, hogy milyen mismásolások vannak, hogy a képviselőknél a rokkant nyugdíjasok is többet dolgoznak.

Novák a nép eddig szunnyadt igazságérzete.

Az meg hogy amikor valakinek a felfüggesztéséről szavaznak szó szerint arról van szó, hogy lógjon. Mert hát úgye ami fent függ az lóg. Azé mert többen megérdemelnék a tisztelt házban azért ennyi nyomorusághoz meg tolvajláshoz asszisztáltak az meg az ő bajuk. Azért ilyen érzékenyek rá, mert benne van a pakliban.

Ha nem proletárok majd akkor majd a kormosok, max egy évtized se kell hozzá.

old_field 2010.07.21. 10:55:40

@_Venom_: naja...öregecskedő. :(
most, hogy írod, van valami hasonló a hiperaktivitásukban .
//de más téren nem hasonlítanám össze vele...

Stringer 2010.07.21. 10:57:42

@_Venom_: Viszont abból politikai kérdés lett, nem pusztán annyi, hogy "ejh, de modortalan ez a barom!". Itt pedig mintha az lenne, hogy áh, nincs is itt semmi csalás, semmi igazságtalanság, csak egy tahó (ez másik vita, és talán) neo-(po)litikus fickó obstruál a maga keresetlen stílusában. Mintha politikai oldal határozná meg a stílust... Ha jól rémlik, Swift volt az, aki csak azért lett a maga korában reformellenes, mert a reformisták vezérszónoka egy beképzelt, korrupt fickó volt. Lehet így is.

nestrot10 2010.07.21. 10:58:37

Végre valami érdekes a Parlamentben--idáig csak a Viktatura építése folyt....Most taklán lesz egy jó kis verekedés köpködés. IMÁDNÁM NÉZNI, AHOGY EGY JÓ NAGY ZÖLD TURHÁVAL SZEMEN KÖPIK AZ ORBÁNT

Stringer 2010.07.21. 11:00:08

@Alvarez: Ez, mondjuk, jó.

"Kedves politikus barátom, nem kell neked tudnod semmit, se látni, se hallani. Tessék hazamenni, megnézni a Dallas-t és puszilkodni az asszonnyal. Majd szólunk, ha van valami. Na... szóval, majd talán szólunk, esetleg."

_Venom_ · http://venomblog.blog.hu 2010.07.21. 11:00:58

@Stringer: Látod, ez a különbség, ha valaki intellektuel módon paraszt, vagy csak simán mitugrászoskodik.

Stringer 2010.07.21. 11:08:48

@_Venom_: Az a baj, hogy látom. Ezért, természetesen, nem elfogadható számomra Novák tapírsága, ám a "másik oldal" érinthetetlensége sem. Mit ér pl. az a sok okos ifjú diplomás ott az lmp-ben? Hetente felszólalnak, hogy "hé, ez nem jó és nem szép"? Ér valamit? Orbán elmegy hozzájuk, röhögnek egy kicsit, majd teljesen hatástalanul folyik minden tovább.

És a visszatérő kérdésem: a Jobbik tegnap óta képviseli ezt a stílust? Ha az a 17% (már nem emlékszem pontosan) öltönyös, szépszavú, lekezelő stílusú (olykor ex-mszmp) pozícióhalmozókat akart volna, akkor nem rájuk, hanem a "CSAK a fidesz"-re szavazott volna. Minden népnek olyan királya van, amilyet megérdemel. Igaz volt ez Gyurcsányra is, Orbánra is, de kis léptékben Morvaira és Novákra is, ha tetszik.

fidesz friend 2010.07.21. 11:09:17

@_Venom_:
támogatnám.
meg azt is, hogy a képviselők essenek át pszichiátriai vizsgálaton,
egyre több köztük a pszichopata, ami azért akkor sem szerencsés, ha a pszichopaták érdekeit is kell képviselnie valakinek
ez szerencsétlen Novák Előd nyilvánvalóan beteg, (ld. még: lógjon és a magyarázat), meg kell kímélni a felelős munkával járó feszültségtől

Stringer 2010.07.21. 11:13:11

@fidesz friend: Vigyázzunk... Kövér (nem a köteles beszéde alapján) hasonlóképp erőteljes antikomcsi, agresszív, kemény, olykor kifejezetten félelmetes kommunikációval jelent meg az elmúlt, mondjuk 20 évben. Az lehet, hogy neki szebb az öltönye, az lehet, hogy megtanult kommunikálni 30 éve - de ami a fejekben van, az egyáltalán nem mellékes. És ez még csak nem is egyedi.

Mercel 2010.07.21. 11:13:18

Hello!

Az, hogy kinek volt igaza, azt ebből szerintem senki meg nem mondja..
DE:)))
Ez egészen Mikszáthi volt, esetleg Jókais:))
És senki ne hördüljön fel, hogy ezek csak baromkodnak (mert tényleg amúgy): de a nagyon komoly parlamenti múltal rendelkező brittek még verték is egymást nem is olyan rég:))

Frigyes

arlequin 2010.07.21. 11:15:57

én azon nevettem a legjobbat, mikor az egyik (?) itteni posztoló azt találta leírni:

"A blog nem politizál, hanem esztétizál. Ami persze sokaknak fáj."

na ez tényleg fájt ;-D

rendbe kellene szedje a formális logika még fejében meglévő maradványait az illető, mert ez így kesztyűbe bújtatott kaktusz legfeljebb, de hogy nem egy kéz az bizonyos.

ha ez nem érthető, akkor feltehet három kérdést.

egyébként a poszt nem rossz. novák pedig nyugodtan verje ki a balhét, ha van miért. ahhoz ért.

Jerky_Maistro 2010.07.21. 11:20:44

novák előd KURUCINFÓ szerkesztő (neonáci és újnyilas szennyoldal), aki a segghülye feleségét (Duró Dóra, Túrótorta) is bevitte vállon a parlamentbe, ahogy jó MEGÉLHETÉSI bűnöző politikushoz illik.
bővebben:
kurucwanted.blogspot.com/2008/09/novk-eld-emke-bnz.html

:osbourne. (törölt) 2010.07.21. 11:21:36

@Lefetyke:

A politikai kultúrának már régen vége van és nem a MIÉP vagy a JOBBIK tette tönkre.

Egyébként is szokni kell hogy történik valami. ;)

Iustizmord 2010.07.21. 11:21:42

@newtehen: sőt a rágalmazás is az, de nem érted a mondandóm lényegét. tehát pszichopaták, mániákus depressziósok, hektikus kis hülyék nem oda valók. a fidesze képviselő dolgozik, az valóban általában egy önellentmondás, de ettől még novák elődke nem lesz a munka hőse.

@az aki: isten őrízz hogy bárli bekerülhessen, az nem demokrácia hanem anarchia lenne. mondjuk novák előd elmehetne anarchistának, de ő inkább belülről bomlaszt. és nem, nem csak jogászok kellenek oda (dehát a törvényHOZÁS ugye fogalmilag jogi munka IS, meg sok egyéb más is, de a jogi része megkerülhetetlen kettősnyíl jogászok előnyben), hanem orvosok, tanarak, stb, meg biztos ex-kubikosok, vájárok és szövőnők is, de pártvonalom emelkedett néprajz-filológia szakos emberek nem. sajnálom, így gondolom.

:osbourne. (törölt) 2010.07.21. 11:23:44

@Jerky_Maistro:

Nincs buszkélkedni oka a fidesznek sem. Ahol Kötéllaci, palibá és viktormihály a politikai elit mit vársz a többitől? nem túl magas a léc ....

mérien 2010.07.21. 11:26:48

@Stringer: Abszolút igazad van.
A korábbi csalódások miatt a két új párt kapott nálam voksot, de azzal az érzéssel, hogy csak nyomjanak a latba, hisz a választás azért már eldöntöttnek látszott. De ha lett volna esély a győzelmükre, hát bizony erősen meggondoltam volna, hogy Morvai Krisztina mint köztársasági elnök képviselje hazánkat. Így is van min szégyenkezni hosszú évek óta.
Volt négyféle alma, mind hibás, abból kellett vásárolni.
Ez van.
Egyet még megemlítenék: egyetlen egy politikust ismerek(tem) magánemberként, kollégám volt kb. 2 évig: Vona Gábor.
Mint magánember egy csendes, udvarias, intelligens, jó meglátású embernek ismertem meg. Az a baj, hogy a szónoklataiban nem tűl cizellált, s gondolom, több ilyen jó ember van, aki politikusként teljesen másként nyilvánul meg. Nem látok bele,miért lehet e jelenség.

mérien 2010.07.21. 11:27:45

Bocs, kicsit szárnyaltam ide-oda.

TemplarOmega (törölt) 2010.07.21. 11:29:26

Mi jogi munka azon, hogy érdkeket átgondolva józan ésszel döntesz a választóid érdekében?

A törvényeket nem a képviselők írják. Remélem ez nem újdonság.
A kódifikációt jogászok végzik, de csak azért, hogy csak ogászok által legyen értelmezhető. Ez egy ilyen önfentartó dolog.

Iustizmord 2010.07.21. 11:33:21

@Avatar: dávid igazságügy min volt , egy PINTÉR SÁNDOR nevű tag volt a belügyér

@Amatőr: akkor kérdezd meg ki mit gondol gaudi nagyról a pkkb-n, fővárosi bíróságon... hát elájulva nem vannak tőle. persze tudom, komcsi bírók stb.

Iustizmord 2010.07.21. 11:36:37

btw, a jobbikban most azért dilemma hogy hogyan lehetne domesztikálni az ilyen novákelőd féle elszabadult hajóágyúkat (sehogy) mert pl egy balczó zoltánnal összehasonlítva nagyon gáz, nemcsak úgy önmagában....

Lefetyke 2010.07.21. 11:38:07

@:osbourne.: Azért lenne még bőven hova süllyedni, és szerintem annak örüljünk, amennyi van. Pontosabban ami még nincs: tömegverekedések, összepofozkodások stb. Volt már rá példa, de nem jött szokásba. Nem vált a politikai kommunikáció részévé.

Egyébként feladom, akárhányszor mondhatja az ember, hogy ez itt most a formáról szól, nem a tartalomról, még azok többsége is következetesen figyelmen kívül hagyja ezt, aki pont rám reagál. Mintha valami attól lenne igaz vagy hamis, hogy kulturáltan mondjuk, vagy nyálfröcsögtetve. Mintha azért, mert valamit egy Fideszes (vagy egy MSZP-s, tök mindegy) mond, már eleve hazugság, és aki üvöltve tiltakozik, annak biztosan igaza van. Ez most baromira nem a Fideszről meg a Jobbikról szól, hanem egyetlen emberről, aki nem képes megfelelően viselkedni. És ez elől az se menti fel, ha igaza van (amit meg ugye nem tudunk).

_Venom_ · http://venomblog.blog.hu 2010.07.21. 11:38:36

@Iustizmord: Szerintem megtapsolták a pártülésen.

Stringer 2010.07.21. 11:38:36

@mérien: Nem tévedsz, valóban 4 fura ízű, egyáltalán nem szép alma közül kellett választani, és akiknek még van/volt hitelük, azok talán épp most igyekeznek majd eljátszani azt. A jobbik ki akarja/akarná szolgálni a választóit. Nem a liberális széplelkek szavaztak rájuk, s ezt tudják - nem ők küldték Morvait hacsek-és-sajózni az EP-be.
De igazságtalan lenne az feltételezni, hogy a többi párt nem ugyanezt csinálja. Annyi csak, hogy a fidesz hívőit már nem kell "kielégíteni", pártjuk pedig már a hatalomban.

Az összes többi statiszta. Mesterházy-val, Schifferrel vagy akárkivel. Így döntött 2,7 millió ember, s a többi akár nézhetett volna ennyi erővel kosárlabdameccset is.

Jerky_Maistro 2010.07.21. 11:42:55

@:osbourne.: ők még mindig a sokkal kisebbik rossz.

Kun András 2010.07.21. 11:47:13

Érdekes volt nézni, amint szavaztak arról, hogy Előd kérjen bocsánatot "az országgyűlés tekintélyét romboló kijelentése miatt".
Ehhez a következő megjegyzéseim vannak.
1. Medgyes lógjón! A fán, mert megérdemli. Mert egy züllött bűnöző.
2. Mi rombolja jobban a tekintélyt? Az, hogy valaki bekiabálja, hogy "lógjon", vagy az, hogy minden egyes szavazásnál lehet hallani az "IGEN, IGEN", vagy a "NEM, NEM" óbégatásokat? A zsideszes biorobotoknak ugyanis fingja sincs róla, hogy éppen mire szavaznak, de még arról se, hogy mit akar a Szeretett Vezér, ezért kell a vezérürünek bekiabálnia, hogy milyen gombot kell megnyomni. Mentségükre legyen mondva, hogy most is alig vannak bent az épületben, aki meg ott van, az bóbiskol, meg a mobilját nyomkodja, legjobb esetben hülyén röhög.
3. Nincs jobb dolguk, mint hogy ilyen faszságokkal foglalkozzanak?!

mérien 2010.07.21. 11:48:51

@Lefetyke: Az a baj, hogy párttól függetlenül nemcsak egy politikus nem tud viselkedni (itt most a cikk egy valakire tért ki). Lehet, hogy pár éve láttad, amikor volt egy riport arról, hogy a polikusaink mit művelnek a Parlamentbe: újságolvasás, tiltott helyen dohányzás stb. Ez is arról szól, hogy így vagy úgy, hányan, de hányan nem tudnak viselkedni.
Nekik kellene mind viselkedésben, mind tisztességben példát mutatni.
S ilyenkor jön az, hogy Széchenyi István.
Tudom, naív vagyok..

ILLED 2010.07.21. 12:00:48

Ez a blog, ez a bejegyzés valami zseniális! Novák Előd fantasztikus! Imádom ezt a ciklust! Még mennyi csemegét rejteget számunkra! Az elkurvult, és hatalomtól megittasult Fidesz és a naiv, mindenre elszánt Jobbik harca, közvetítve egyenesen a szobámba. Májerzsírság! Kész.

kutya vacsorája 2010.07.21. 12:02:22

nagyon nem szívesen mondom, de az idézett részből nekem nem derül ki,h.nováknak nincsen igaza, max. az,h.nehézséget okoz neki uralkodnia magán. azt nem tudni, micsodán akadt ki, tehát lehet,igaza van. mert:
1.tény,h.a fidesz/kdnp csúfot űz a parlamentarizmusból (törvénygyár, vitalezárások stb.),
2. tény,h.a képviselők csak szavazni járnak a t.házba (emlékezünk a laptopon meccsnézős képre...???)
3. tény,h.vicc a nenyikifüggesztés...

ILLED 2010.07.21. 12:03:40

A posztban megénekelt jelenet: www.youtube.com/watch?v=EgY49RCnz-4

Kész, fuldoklom a nevetéstől.

ILLED 2010.07.21. 12:09:46

@kutya vacsorája: Nováknak szerintem tökéletesen igaza van, mégis idétlenül jön ki belőle.

A poszthoz:
Amúgy a tysoni K.O. az "Életedben nem dolgoztál!" szerintem nem az önkormányzatiságra vonatkozik, hanem úgy minden igazi munkára.

Alvarez 2010.07.21. 12:21:01

@ILLED: Kár, hogy elszántságban csak Novák hozza azt a színvonalat, amit a Jobbiktól gondoltam. Rajta kívül az egész egy orbánseggnyaló banda.

céerem 2010.07.21. 12:32:32

@Lefetyke: Én is úgy gondolom, hogy itt nem is a tartalom, hanem a stílus (teljes hiánya) az, ami kiverte a biztosítékot. Felháborítónak tartom, ezt az egészet úgy, ahogy van.

bolek 2010.07.21. 12:35:27

szomorú, de Nováknak igaza van, komolyan vette a munkáját, erre a s*ggfej fideszesek szórakoznak vele. (közben ne felejtsük el, hogy a magyar politikus valóban azért különösen undorító állatfajta, mert igyekszik három-négy állásban üldögélni egyszerre, hogy mennél több pénzt vehessen fel az el nem végzett, egy ember által el sem végezhető munkáért.)

a sok szerencsétlen, szemellenzősen jobbik-ellenes itteni kommentelő meg röhög azon, amitől ő maga is ordítozott volna, ha Novák helyében lett volna. gratulálok, ennyi eszetek van.

val 2010.07.21. 12:45:06

@bolek: No, azért tisztelet a kivételnek. A klinikai halottak úgy is jönnek bólogatni, bármit is írnak itt, nem kell ezen meglepődni.

Rob67 2010.07.21. 12:56:43

Azért a rendőrre haragszom.
Olyat be kellett volna baszni a csávónak az agyába, hogy mára csak kisegítő takarító lenne nem okoskodó képviselő.
Mi a faszt randalírozott a hídon? Én meg azért nem tudtam átmenni akkor.
Na meg a ferenciek tere... Ismerős elődke? Ott tomboltak a haverjaid darabokra baszva a belvárost, barrikádot emelve, molotovval világítva, csak intelligensen.
Akinek ez a múltja az ne ossza az észt, egy csürhe tanultabb tagja.
Éles lövedék kellett volna a sok forradalmárnak vagy legalábbis ezer év kütert, azt ott majd gyújtogathatsz.
De az én városomban nem. Ha megtetted a haverjaiddal, akkor csak egy köztörvényes bűnözö vagy.
Mondjuk azt le kellene játszanotok a vikivel hogy melyik csürhe csinált forradalmat. A Jobbik banda a barrikádon vagy a Fityisz a szavazó fülkékben.
Ne legyen már ennyi forradalom :)
Dolgoz, ne balhézz. Nálam bevált kisfiam.
De gondolom ez a mindenre alkalmatlanság miatti frusztráció. Tanulj még egy kicsit és lehet belőled valami.

Roy 2010.07.21. 13:07:00

Végre valaki kiosztotta ezeket.
Sajna semmi foganatja nem lesz.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2010.07.21. 13:09:13

"KARVALICS OTTÓ (KDNP): Életedben nem dolgoztál!"
Miért, ő? Vagy a nagy részük?

"NOVÁK ELŐD (Jobbik): Azért, mert maguk pozícióhalmozók, és egyszerre még annyi tisztséget ellátnak "
Azért ezt én továbbra sem engedném.
Bocs, az ország ügyei teljes embert kívánnak. Avagy, ha valaki több tisztséget szeretne betölteni, tegye, de csak 1 fizuért. Meglátnánk, mennyi elkötelezett honatya maradna.
Azért lássuk be, ha már annyi tennivalója va a pofának (az elnöknek), hogy
úgy kell szöknie egyik ülésről a másikra, akkor valószínű egyik melójával sem tud eleget foglalkozni.

A másik.
Ki a franc szeretné, ha ilyen és hasonló vitákra pazarolnák ezek a Nagyon Fontos Emberek az diejüket?
Ez nem óvoda kéne, hogy legyen, hanem meló!

ColT · http://kilatas.great-site.net 2010.07.21. 13:10:49

@kutya vacsorája: A törvénygyárral azért nincs nagy baj, mert ugye most születhet(ne) jópár értelmes törvény is, max azzal van gáz, amiket kitalálnak.

Roy 2010.07.21. 13:19:58

@ColT: Az a baj, hogy óvoda se.

perix 2010.07.21. 13:30:45

Novák úr alább fogja adni, úgy mint a pártja is. Az ilyen erőszakos tipus még akkor is ellenszenves lesz, ha ne tán igaza is van. Rosszul kommunikál!

LuiKang 2010.07.21. 13:34:34

@Rob67: Így is van. Jól megmondtad a frankót!

Bakker, 90-ben is mekkora hűhót csináltak a Hősök terén, a barom állatok, és nem tudtam ott görkorizni, mocskos bunkók.

Kussolt volna mind, éles lőszer kellett volna.... ruszkik elmentek, ahelyett, hogy rendet csináltak volna.

Kinek kell ez a fos, ami itt van, demokrácia, hah!

(Nem, nem vicces)

oTTo$$ 2010.07.21. 13:35:11

Erdekes hogy azt hiszitek az inteligens kommunkiacio szamit...
voltatok mar olyan uzleti targyalason ahol sok penzrol volt szo?
ahol szamvillanassal gyilkoltak egymast a felek?
az embert aki kesik vagy tudjuk hogy hazudik igaz inteligensen teszi
meg nem szoktuk komolyan venni. soha semmikor es ott szoktuk hagyni

Amatőr 2010.07.21. 13:53:18

@Iustizmord: Kérlek, hogy nézd el nekem, de nem kérdezem! Csak a saját szememnek és fülemnek hiszek! Ma is nézem az adást, ami alá is támasztja a véleményemet. G-N. bírósági tevékenysége számomra közömbös. Sőt, magánügy. Csak a parlamenti munkája érdekel, mert azért fizetek, illetve fizetünk mindannyian. Az pedig a parlament vérlázítóan alacsony színvonalánál lényegesen jobb!

Irriducibili LAZIO 2010.07.21. 13:58:18

a kép nem 2002-ben készült, hanem 2007-ben

Kassian 2010.07.21. 14:03:39

Emberek! Itt egy jobbikosról van szó! Könyörgöm, a taplóságon, meg a mocskolódáson kívül ugyan mire számíthatunk ezektől??? Miért kell egyáltalán velük foglalkozni? Ne röhögtessetek már.

TemplarOmega (törölt) 2010.07.21. 14:16:16

Kassian : Ne könyörögj, roppant sok előítélettől szenvedsz így is.

diktatorikus kleptokrácia 2010.07.21. 14:22:52

na, tegye fel szépen a kezét, aki ezt akarta, 'ezeket' akarta... húha, micsoda sunyítás van. igaz, nem volt megfelelő alternatíva, csöbörre és vödörre lehetett 'ikszelni'
na, hagyjuk a képviselő urakat és hölgyeket dógozni, a mi érdekünkben baxxák a rezet a fővárosi nagycirkuszban (látott már valaki lapostetős cirkuszt?)

Murdock 2010.07.21. 14:28:05

Cián tablettát az össze képviselőnek! Kezdjük a legviktorabbal, aztán a legböszmébbel, majd a legmagyarabb magyarral!

Ha az összeset eltemettük névtelen sírba akkor el is adhatjuk a parlament épületét!

ddance 2010.07.21. 14:35:50

Ritkán szoktam, de sajnos teljes mértékben egyetértek a felszólaló jobbikossal. Egyre több jel mutat arra, hogy a Fidesz a kétharmadtól megszédülve teljesen elpofátlanodik.

Tessék elolvasni az egész jegyzőkönyvet, Nováknak van igaza. Mi az, hogy meghamisítja a jegyzőkönyvet, késik az ülésről, utána meg öncélúan berekeszti azt? Ja, hogy kényesek a kérdések? Elképesztő...

Mint ahogy az is, hogy nem járnak be az ülésekre, noha azért kapják a fizetésüket, igaza van Nováknak. Nevetséges "Ország"gyűlésnek nevezni azt a helyet, ahol a parlamenti üléseken átlagosan 260 fideszesből 10 (!!!) van bent.

És szintén elképesztő a pozícióhalmozás, hogy papíron 3-4 munkahelyen "dolgoznak", magyarán be sem járnak, aztán kapják érte a busás pénzt. És örülök annak, hogy a Jobbik nem csak beszél, hanem saját magára nézve kötelezően bevezette és megtiltotta, hogy halmozzák az állásokat. A többi párt vajon miért nem követi ezt a példát?

Lord_M_ 2010.07.21. 14:43:38

@LuiKang: 90 ben békésen tessékelték haza az oroszokat, az említett esetben illetve 2006-ban pedig szétborították a várost. A kettő nem ugyanaz. Majdnem úgy hangzik a véleményed mint a várost tele tag-elő (nem az igényes grafitire gondolok) barmokat állítanád párhuzamba mondjuk Leonardo-val, vagy Szinyei-vel. Biztos vagyok benne, hogy ha a forradalmárok a te autódat gyújtják fel, vagy törik péppé lelkes hevületükben, te sem lennél ennyire megengedő. (más kérdés a rendőrség válaszlépése ami szintén nem megengedhető, és nem lenne szabad éleslőszert kiáltani amikor gumilövedékkel is igencsak brutálisak voltak)

@oTTo$$: A normál kommunikáció azért volna fontos és némi vitakultúrát tanulni (és az nem egyenlő a 'szétütömafejedbarom'-mal), mert ha Novák vagy bárki igazat szól is, és azt így teszi, nem fogja senki komolyan venni, és a harcedzett fidesz, mszp három perc alatt leküzdi a lelkes igazmondót. Ha valóban segíteni akar, akkor higgadtan, a magabiztos győzelem nyugalmával menjen szembe azokkal akik szerinte csalnak. Ettől borul ki az ellenfél, és válik olyanná, mint amilyen most ő volt. Olyan ez mitn a gyereknevelés, ha könyörögsz, rimánkodsz a hajadat téped, a gyerek csak egyre kevésbé vesz komolyan... ha hideg vagy és kemény, tudni fogja hol van a határ. (a hideget hideg fejnek és higgadtságnak tessék érteni és nem érzelemmentesnek)

Mert mint fentebb írta valaki, addig amíg ebben a stílusban próbálkozik, mindannyiszor ő marad alul, és azok akiknek felhívhatná a figyelmét arra hogy mi történik, egy idő után csak legyintenek, hogy csak az idegbeteg Novák az...

teszem hozzá gyorsan : szerintem.

oTTo$$ 2010.07.21. 15:13:15

@Lord_M_:
ez akkor igaz ha minden lap tiszta de ha tudom hogy a partner saros bizony en elkuldom picsaba, ha nem huzza meg magat, nem kicsit.
mas kerdes hogy itt a novak gyerek nincs helyzetben.
de qrvara felhaborito hogy az "inteligens kommunikacio" allarca alatt ilyen cinikusak a tobbiek. ez igy egyszeruen nem normalis es nem is eletszeru ezek mar olyan melyroljovo reflexek hogy az felelmetes...

ampelmann 2010.07.21. 15:13:30

ez jo volt :) van egy nyugtatom: kapd be :D LOL

bolek 2010.07.21. 15:29:01

@Lord_M_: jogos, hoyg higgadtabban is lehetett volna viselkedni ezekkel a vérlázítóan cinikus g*cikkel szemben, de Nováknak igaza volt, és nem is csoda, hogy kiakadt.
a fideszes, KDNP-es és maszopos erkölcstelen mocskok meg húzhatnának a p*csába - csakhát édesebb a 3-4 állás meg a pengő forintok. az egész jegyzőkönyv tökéletes kórkép a rendszerváltás óta teljesen elkurvult, szemétláda magyar politikusokról.
alapvetően, bármilyen drasztikus is, tényleg főbe kéne őket lőni az ilyeneket, mert maguktól nem fognak elmenni, saját maguk ellen meg soha nem fognak törvényeket hozni. bocs, de eszement felháborító ez a cinizmus. remélem, hatalmas zakót kapnak 2014-ben.

Lord_M_ 2010.07.21. 15:32:30

@oTTo$$: megteheted hogy elküldöd melegebb éghajlatokra, de akkor tessék azzal számolni, hogy megint nem leszel komolyan véve. Pont azért kellene Nováknak és társainak megtanulni ezeket a módszereket, hogy ütőképesek legyenek. Amikor anno kicsit hangosabban szóltam vissza anyáméknak, rendszeresen megkérdezték, "miért kiabálsz? ég a ház?" ... nos, egyvalamire mindenképpen jó volt, el lehet mondani mindent higgadtan és nyugodtan, és attól borul ki az ellenfél (ha már ellenfélről beszélünk). Nem az a kunszt és tudás hogy belevisítjuk a másik arcába hogy "csaló!", hanem ha higgadtan, minden hibát akkurátusan, kimérten felsorolunk előtte, majd a végén a lehető leghiggadtabban várod a reakciókat. Ha nem hagysz magadon fogást. Most nézd meg mit csinált Novák. Majdnem a hiszti kategóriát képviseli amit rendezett. Komolyan vette onnan bárki is? Nem. Elért valamit? Nem. Akkor tekinthetjük jó módszernek? Nem. Hasonló ez a bunyóhoz, meg a boxhoz, harcművészetekhez. Lehet, hogy a faluban mindenkit legyűrtél kétvállra, lendületből, erőből... de egy kimért, taktikus, higgadtan küzdő boxoló vagy harcművész egyetlen ütéssel padlóra küld. Hogyan szállhatsz vele szembe? ha megtanulod az Ő harcmodorát, vagy ha jobbá válasz nála... de biztosan nem parasztlengővel fogod leteríteni...

Lord_M_ 2010.07.21. 15:33:33

elpárolgott a kommentem... buta blogmotor :)

parttalan 2010.07.21. 15:41:40

Jobbik, KDNP egy kutya. Két szaros kiskakas a trágyadombon.

Avatar 2010.07.21. 15:43:11

@Iustizmord: Igaz, igaz, elnézést! Belügyminiszterként Pintér Sándor volt a felelős a választások tisztaságának biztosításáért. Ha történtek visszaélések amelyek alapján az eredmények megkérdőjelezhetőek lettek volna azt is neki kellett volna jeleznie a parlamenti beszámolójában.

@old_field: Hát miben voltak a csalások? És van a "szerintem"-nél komolyabb megalapozottsága az állításodnak?

Mellesleg ha az MDF baloldalra kerülése polprostizmus, akkor a fidesz viselkedését hogyan jellemeznéd, míg eljutott a "csuhások térdre" antiklerikalista, antikommunista liberalizmustól addig, hogy hátán viszi a parlamentbe a KDNPt, és egykori MSZMPseket jelölget az államszervezet fontos pozícióira?

parttalan 2010.07.21. 15:44:44

@perix:

"Az ilyen erőszakos tipus még akkor is ellenszenves lesz, ha ne tán igaza is van."

Teljesen igazad van!

Krogshöj 2010.07.21. 15:48:27

Javaslom, hogy a kulturális és sajtóbizottsági üléseken ezentúl mindig legyen tévékamera, vagy legalább egy diktafon.

dupla vé 2010.07.21. 16:14:02

a legszebb, hogy akik lebüdösmocskoskurvanácifaszistázzák a jobbikot, azok oktatnak a csúnya beszédről és a kultúrált viselkedésről. az ún európaiságról...
aztán hallom este a parkban a nem jobbik szimpatizáns fiatalokat, hogy "hé haver, basszunk be, aztán qrjuk meg azt a két ribancot"
az a baj, hogy az európaiság azt jelenti, hogy nyilvánosan előadjuk a kultúrembert, amikor meg nem látnak állat módjára viselkedünk.
jujj ezek a gonosz jobbikosok csúnyán beszélnek... látom már tényleg nem nagyon lehet mit felhozni ellenük, és minden szövegben csak a stílust kritizálják, nem pedig azt hogy igazságos/jogos-e. ja bocs, ha kiejtik azt hogy cigány akkor rasszisták.
hajrá ésszel élő, gondolkodó, európai kultúremberek, csak így tovább, a legfontosabb problémátok a választékos beszéd legyen...

kicsijuti 2010.07.21. 16:17:21

kár hogy nem lett belőle verekedés.

dupla vé 2010.07.21. 16:22:35

@Lord_M_: "ha higgadtan, minden hibát akkurátusan, kimérten felsorolunk előtte, majd a végén a lehető leghiggadtabban várod a reakciókat"

persze fel el lehet nekik mondani,hogy "képviselő úr, úgy vélem, az elhangzott szavak, és a jegyzőkönyv teljesen azonosak."
vagy úgy, hogy "basszátok meg, hazudtok, hamisítjátok a jegyzőkönyvet."
az első mondat sosem fog eljutni az átlagemberhez, sosem tudjuk meg, hogy jegyzőkönyv hamisítás lehetősége áll fenn, nem hangzott el botrányos mondat.
a második mondat viszont annak ellenére, hogy jobbik fikázásra ad okot, eljuttatja a köznéphez a problémát is ami felvetődött.

dupla vé 2010.07.21. 16:23:25

@dupla vé: jegyzőkönyv NEM teljesen

SzaGyu 2010.07.21. 16:28:58

Orbán Viktor az előző kormányzati ciklusában megmondta, hogy: ellenzék nélkül is működik a parlament.
Ehhez ma is tartják magukat. Persze ezelőtt pár évvel vagy hónappal meg ők voltak felháborodva és nem is kicsit.
Majd ha 200 éves hagyománya lesz nálunk is a demokráciának akkor másként viselkednek politikusaink. De bele sem merek gondolni a eljövő 200 év tapasztalat árán megszerzendő parlamenti intelligenciának. Minden esetre a FIDESZ lehengerlő volt az elmúlt ciklus alatt is nem még most. Szerintem az ellenzék vegyen példát a FIDESZ-től és egyáltalán ne menjenek be a parlamentbe addig, míg a FIDESZ nem változtat arroganciáján.

blah 2010.07.21. 16:41:23

Hülyék, az összes. Aki még hisz nekik dettó.

Várúr 2010.07.21. 16:45:07

@Wallstreetbull:
A jobbikot az mszp kreálta kispajtás, majd úgy járt vele, mint Ali, az egyszeri arab, a palackból kiengedett dzsinnel.

SzaGyu 2010.07.21. 16:54:40

@Várúr: 2010.07.21. 16:45:07 Ugyan. Ne beszélj már hülyeséget.

Létre jött az magától is és a Csurka szövetségese volt, aztán amikor a FIDESZ "spontán tüntetést" szervezett akkor kihasználta (sőt, bujtogatta) a JOBBIK-ot, de alaposan! A FIDESZ csak akkor határolódott el a JOBBIK-tól, amikor már megnyugodtak a kedélyek és a közvélemény is igényelte az elhatárolódást.

Azért egy kicsit, ha nem is sokat, de gondolkodhatnál ha már nem tudsz konkrétumot.

Amatőr 2010.07.21. 17:02:29

@Várúr: @SzaGyu: Szerintem az elmúlt két évtized politikai és gazdasági elitjének tevékenységére adott logikus válasz a Jobbik.

MasterMason 2010.07.21. 17:24:21

Tudod milyen az, amikor legyilkolják a gyerekeket a III/III-as geciládák, aztán mutogatják nekünk fiataloknak, hogy gyilkolnak le vadásznak le minket?

www.indavideo.hu/video/Discos_Hit_Radio_1

Iustizmord 2010.07.21. 17:24:50

@Amatőr: hát ha neked az ostoba személyeskedés meg komcsizás, odamondogatás színvonal...

Iustizmord 2010.07.21. 17:28:32

@Avatar: és pintér mereven , sőt sértődötten elutasította az implikációt hogy lettek volna választást alapjaiban befolyásoló visszaélések. az "újraszámlálás" először nem is fideszes igény volt, asszem.

@Várúr: igen, ahogy a fideszt, szadeszt, mdf-et is a komcsik kreálták 1898 körül, csak azok a szellemek is kiszabadultak a palackból

Avatar 2010.07.21. 17:30:46

@Várúr: És Vona Gábor Gyurcsány Ferenccel volt közös polgári körben, ugye?

Lord_M_ 2010.07.21. 17:32:27

@dupla vé: Nem olvastad el amit írtam, csak bemásoltad.
Pontosan azt mondtam akkurátusan minden hibát fel kell sorolni
- Képviselő úr! A jegyzőkönyv nem egyezik azzal ami itt ma elhangzott
Ön ma 14:20 perckor azt mondta hogy "Rohadt mocskos hazaárulók" ... a jegyzőkönyvbe pedig azt íratta hogy "ellenzéki szavazók" ... 14:21kor X.Y azt mondta hogy "mindent fejbe kéne lőni" .. a jegyzőkönyvbe pedig az került : "X.Y: az ő véleményük is vélemény" ... A fent említett eltérésekkel megkeressük a médiát, és a gyűlésről készült hanganyaggal alátámasztva, ez igen kellemetlen helyzetet fog teremteni Önöknek a választók előtt!"...

nem szerintemezni kell, és nem úgy vélemezni. Pontosan idézni és rámutatni a csalás és hamisítás tényére. Attól nyelni, izzadni és szenvedni fognak. De bizonyítani tudni kell. Ezzel így kiáll Novák és a Jobbik a nagyközönség elé... kemény következményei lesznek. Lásd őszödi beszéd...

Kassian 2010.07.21. 17:44:13

@TemplarOmega: lol, mondja ezt egy jobbikos.:))) Bazze saját magatok karikatúriái vagytok...

@Várúr: Miket nem mondasz...oszt' hol, hogy, és mikor "kreálta" a jobbikot az mszp??? Szeretném a kapcsolódó hiteles forrásokat elolvasni. Mert ez így kb. annyira valós és bizonyított elképzelés, mint, hogy a Holdon az földönkívüliek bázisa van.:) Normális ember meg amúgy nem közösködik a jobbikos fajtával.

mérien 2010.07.21. 17:46:41

Annyira korlátolt dolog ez a "Mit vársz tőle, hisz jobbikos?". Mert ugye a többi pártban csupa kulturált, intelligens képviselő dolgozik?
Minden pártban van ilyen is, olyan is.
Komolyan mondom, aki pártrajongó, és nem csupán pártszimpatizáns, az olyan, mint egy Fradi vagy Újpest keménymagos. A szeretett csapatnak mindent lehet, hisz tökéletes, a többi meg alja stb.

vakvarju 2010.07.21. 18:33:56

Karvalics Ottó (KDNP): "Az kellene inkább, hogy dolgozzatok tisztességesen!"
Karvalics Ottó (KDNP): "életedben nem dolgoztál!" És ezeket így a vezénylő tábornokúr szemébe mondta? Most ez komoly?

JohnHenry 2010.07.21. 20:44:40

elég vicces, hogy a kultúrált hangnemet kéritek számon, miközben az maximum 47-90 között volt részese a parlamentnek. egyelőre örüljünk, hogy manapság már nem divat lövöldözni meg kardot csörtetni :-)

kis jelenet 1927-ből:
Jókai-Ihász Miklós korjegyző (olvassa a név­sort. — Gr. Bethlen István ministerelnök nevének olvasása után élénk éljenzés és taps a jobboldalon és a középen. — Továbbolvassa a névsort. — Graêffl Jenő nevének olvasása után élénk éljenzés a jobboldalon és középen. Héjjas Iván nevének olvasása után felkiáltások a szélsőbaloldalon : Orgovány ! Pfuj ! — Payer Károly : Orgoványi amnesztiás gyilkos ! — Felkiáltások a jobboldalon és a középen : Éljen Héjjas ! — Taps a jobb- oldalon. — Propper Sándor : Csak gyilkosok tap­solhatnak gyilkosnak ! Csak a cinkosok tapsol­hatnak ! — Payer Károly : A rokonleikek nem tagadják meg egymást ! — Nagy zaj. — Kor­ elnök csenget. — Továbbolvassa a névsort. ' — Rakovszky Iván nevének olvasása után élénk éljenzés és taps a jobboldalon és a középen. — Továbbolvassa a névsort.)

itt lehet találni régi dokumentumokat:
mpgy.ogyk.hu/

JohnHenry 2010.07.21. 20:52:39

1922. augusztus, nemzetgyűlés

Hébelt Ede : Viczián államtitkár ur jogi állás­ pontját ismerem, alkalmam volt vele tárgyalni, alkalmam volt egyszer felmenni hozzá épen inter­nálás! ügyekben és bemutattam neki a szociál­demokrata pártnak a múlt nemzetgyűlés kép^iseőli- liez intézett egy körlevelét, mely körlevélben a szo­ciáldemokrata párt a szakszervezeti tanáccsal együtt arra kérte a múlt nemzetgyűlés valamennyi képviselőjét, hogy szüntessék meg ezeket a lehetet­len és tarthatatlan állapotokat, és akkor Viczián államtitkár ur azt mondta : Hallatlan, megint ez a hang ! Ez izgatás ! Le fogom tartóztatni az egész pártot.
Viczián István : Ez nem igaz ! így nem mondtam.
Hébelt Ede : Nekem kellett megmagyaráznom az államtitkár urnák, hogy izgatást nem lehet olyanféle módon elkövetni, hogy egy hivatalos fórumnak, a nemzetgyűlés képviselőinek mondunk el valamit. Hát kihez forduljon az ember pana­szaival, ha a nemzetgyűlés képviselőihez vagy a hivatalos hatóságokhoz nem fordulhat ? Izgatást nem lehet elkövetni csak gyülekezetben, a néphez szóló beszédben vagy Írásban.
Viczián István : De ez nem is igaz ! Ezt állitom !
Hébelt Ede: Méltóztassék csak visszaemlé­ kezni : Ugyanakkor felajánlottam az államtitkár urnák, hogy tartóztasson le azonnal, vagy ha ugy tetszik, internáltasson, mert azonositom magamat a párt körlevelével.
Viczián István : Ezt ön álmodta !
Hébelt Ede: Nem álmodtam. Méltóztassék csak visszaemlékezni ! Nem féltem az internálástól. Ellenkezőleg : szerettem volna Zalaegerszegre vagy a toloncházba jutni, hogy megtapasztaljam az ott uralkodó szomorú állapotokat, melyekről ezer meg ezer levelet kaptam.

oTTo$$ 2010.07.21. 21:20:28

@Lord_M_: ezzel abszolut egyetertek de en nem olvastam sehol hogy
novak kibalva hiszterikusan mondott volna barmit csak azt hogy azt mondja "Elkepeszto!" es tenyleg, elkepeszto...

Kesztyűs Kéz · http://thaz.blog.hu/ 2010.07.21. 21:22:46

@JohnHenry: Szép párhuzam. Csak sajnos nagyon régen volt.
Azt nem vitatjuk, hogy mindig is jelen volt a Ház falain belül a verbális agresszió, sőt, gyakran párbajra is kihívták egymást a képviselők (egyik kedvencem Gaál Gaszton és Beniczky Ödön esete), ami talán tisztább volt, mint ami ma megy.

Kesztyűs Kéz · http://thaz.blog.hu/ 2010.07.21. 21:24:29

@oTTo$$: Az igaz, hogy "színpadi utasítás" nincs a jegyzőkönyvben. Talán ha hang- vagy videófelvétel lenne, okosabbak lennénk. Sajna, nincs.

szubotaj 2010.07.21. 23:01:19

Vicces, hogy azok a fidesznyikek, meg fidesznyik-imádók kritizálják a Novák Előd viselkedését, akiknek imádottjai szakad farmerban, borostásan, lóhajjal és egyebek jártak be a Parlamentba annak idején. időnként csuhásoztak egyet, vagy ami jólesett. Na hagyjuk Ibolykát...
Emlékeim szerint már tört össze a berendezés az országházban, volt verekedés, etc etc Na most akkor min vagytok kiakadva? Mert az objektívitás álcája alól kilátszik a pártszimpátia...
Amúgy N. E. tényleg kettyós, de őszinte gyerek. S inkább ő, mint jólnevelt, ám de korrupt figurák tömkelege...

Amatőr 2010.07.22. 00:48:36

@Iustizmord: Alaposan félreértettél! A Jobbikkal SEM és a többivel SEM értek egyet! Talán ha fellapoznál egy törikönyvet Németország harmincas éveiről, akkor láthatnád a világos párhuzamot! Ott a válasz a Jobbikra!

Hadrianuska 2010.07.22. 04:47:51

Novák Elődke, a nagymama kedvence, egy elkényeztetett majom, egy takonymagazin! Nem ő,de még talán az ükapja sem dolgozott egész életében. Az a hisztis hülyegyerek típus,aki földhöz verte magát a közértben, ha nem kapott Tibi-csokit meg kakasos nyalókát..
A megdöbbentő az, hogy nincs egyedül, ilyenekkel, meg szijjártópetikékkel, szóval csupa politikailag érett f...kalapokkal van tele a Parlament.

Nzoltan 2010.07.22. 08:34:23

@Várúr: Ezen lépjünk már túl. Elmúlt a kampány.

Melchi Zadok 2010.07.22. 08:43:48

@Muad\\\'Dib: Muad\\\'Dib 2010.07.21.

Igen baszod alássan 1,5 órát álltam miattatok a dugóban és most nem részletezem, hogy milyen más fontos dolgom lett volna. legyen elég annyi, hogy ha kezem közé került volna valamelyik erzsébet hídi hős, biztosan nem ússza meg egy kiadós ruha nélkül.

és mindez amiatt mert néhány istenverte vadbarom politikai okkultista úgy hisztizett, mint az egyszeri hülyegyerek, aki nem kapta meg a hőn áhított karácsonyi ajándékát.
igen, a 1,5 óránál lényegesen többet vettetetek el ott akkor az életemből, csak azért mert te és a síkhülye haverjaid forradalmasdit akartak játszani mások pöcsével.

a többiektől elnézést kérek, nem szokásom kifakadni, de az ilyen vadbarmok sajnos túlságosan is kihoznak a sodromból.
mégegyszer elnézést.

Iustizmord 2010.07.22. 17:57:01

brékó, brékó, állítólag a jobbik úgy dönt hogy a gárdaügyben óvatos visszavonulás (rugalmas elszakadó hadművelet) lesz, merthogy orbán gyakorlatilag hadüzenettel felérő ultimátumot adott.

Theme by Laptop Geek. Blog.hu-ra alkalmazta: a Blog.hu Sablonok a Népkertben.

süti beállítások módosítása