7

Ajj, ezek az Endrék!

Kesztyűs Kéz , 2010.07.22. 22:20

Ajj, ezek az Endrék!

- Haarspalterei-rovat -

 

 

Nincs könnyű a dolga az Országgyűlés jegyzőkönyvvezetőinek, az egyszer biztos. Nem elég, hogy a rakoncátlan képviselők közbeszólásait is rögzíteniük kell, egyszerre rengeteg új nevet is meg kell tanulniuk a ciklus elején. Szegény X.Y-nak (azért írjuk így, mert az illető ragaszkodott ahhoz, hogy nevét , a korábbiakkal ellentétben ne hozzuk le), az Országgyűlés Hivatalában dolgozó jegyzőkönyvvezetőnek ez nem megy olyan gördülékenyen, mint a többieknek. A XIII. kerületben, az MSZP-s Tóth Józseffel szemben alulmaradó Spaller Endre keresztnevét ugyanis csak hosszas gyakorlás után sikerült megtanulnia. A telefonszétszereléssel és Galla Miklósra emlékeztető humorával híressé vált szociológus Spallert X.Y. a Foglalkoztatási és munkaügyi bizottság jegyzőkönyveinek „megjelent” rubrikájában csak Spaller Edeként jegyzi, igaz, konzekvensen, öt ülésen keresztül (a vonatkozó iratok itt, itt, no meg itt és persze itt, meg emitt elérhetők). A KDNP padsoraiban ülő Spaller keresztnevét egyébként rendszeresen félreértik; jó példa erre ez a választási tudósítás a kincstári rádió honlapjáról. Szerencsére, a bizottság legutóbbi ülésére X.Y. fejében kitisztult a kép (talán kezet fogtak, vagy valaki leendrézte Spallert a folyosón) és már Spaller Endreként könyvelte be.
Lehet, hogy Spaller inkább tűnik Edének, mint Endrének? Ez már pszichoonomatikai kérdés.

X.Y. más bizottságok üléseire is be szokott ugrani, úgy is mint az előző posztunkban szemlézett Kulturális és sajtóbizottságéra, ahol egy ízben, a távollévő, ám Gyutai Csabának, alpolgármesterének helyettesítési megbízást adó zalaegerszegi polgármester, dr. Gyimesi Endre nevét Gyimesynek írta valaki - nem tudjuk ki, de X.Y. éppúgy lehetett, mint jegyzőkönyvvezető-társa Z. Zs.; erre vonatkozóan nincsen adatunk. Az Endre viszont Endre maradt, ami már eredmény. Na, de ez nem nagy ügy.

Tudjuk, hogy nem tartanak minket konstruktív blognak. Ez is csak Haarspalterei, de azért mi jót röhögtünk. Mindegy.

Címkék: bizottság spaller ksb gyimesi fmb jegyzőkönyvvezetés haarspalterei

 

A bejegyzés trackback címe:

https://thaz.blog.hu/api/trackback/id/tr592169607

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Iustizmord 2010.07.23. 13:21:26

a rossz vicc az hogy ez a bohóc utóbb bejutott a surranópáján. a szocikban lehetett volna annyi hogy krumpliorral köszöntik.

ILLED 2010.07.26. 11:22:52

Annyira nem következetes a jegyzőkönyvvezető, mert a 4. és 5. linkelt jegyzőkönyvekben Ede és Endre váltakozik.

Egyébként meg amíg Katánghy képviselő nevét nem rontják el, nincs gond. :)

Kesztyűs Kéz · http://thaz.blog.hu/ 2010.07.27. 23:03:13

@ILLED: Ezzel a mondattal épp erre utalok: "Lajtai fejében kitisztult a kép (talán kezet fogtak, vagy valaki leendrézte Spallert a folyosón) és már Spaller Endreként könyvelte be."

ILLED 2010.07.28. 08:25:03

@Kesztyűs Kéz: Igen, de én csupán arra mutattam rá, hogy annyira nem tisztulhatott ki a kép a fejében, ha június 21-én megtanulta, hogy Endre, de július 5-én visszaedésítette, és csak a jegyzőkönyv egy részéig.

hobsi 2010.07.31. 11:10:47

@Kesztyűs Kéz: "Kedves" Kesztyűskéz!
Olyannyira kitisztul említett Lajtai fejében a kép, hogy köpni-nyelni is újra kell tanulnia. Mindenesetre megszólítási stílusban - úgy mint ált. iskolai körökben, vezetéknéven - immáron bekerült jelen korunk "nagyjai" közé.

hobsi 2010.07.31. 11:31:38

Már csak egyetlen szösszenetnyi hozzátétel az Endre-ügy kapcsán szintén blogba került Kulturális bizottsági Gyimesy-Gyimesi csapdához. Ott alul a jkv. alján látható, a hülyének is, két név szerepel jegyzőkönyvvezetőként. No hát ott, abban az esetben nem elhamarkodott-e ezt a bakit is Lajtainak tudni be? :)

Kesztyűs Kéz · http://thaz.blog.hu/ 2010.07.31. 13:25:16

@hobsi: A levelet vettük és válaszoltunk.
A Gyimesi-ügy kapcsán nem volt sportszerű tőlünk Lajtai nyakába varrni a sztorit. Talán elhamarkodott volt, de fedeztünk fel némi párhuzamot az "Endrék" miatt. Ez belemagyarázás volt a részünkről, természetesen feltüntetjük, hogy más is jegyzi az adott iratot Önön kívül.

Theme by Laptop Geek. Blog.hu-ra alkalmazta: a Blog.hu Sablonok a Népkertben.

süti beállítások módosítása