Aki nem ül egyszerre

Kesztyűs Kéz , 2010.08.07. 01:05

A kép bal alsó sarkában álldogáló Pősze Lajos itt még tudta követni, ki kivel van.

A nyári rendkívüli ülésszak ugyan véget ért, az Országgyűlés és így a Tisztelt Ház blog is aluszik, de álmában azért még csönget egy picit. Bár a parlamenti honlap adatbázisa karbantartási munkák miatt nem üzemel, de szemfüles jegyzőkönyv-junkie munkatársaink még korábban lementették a Gaudi-Nagy Tamás által csak lex Gárdaként emlegetett törvénymódosítás zárószavazását rögzítő jegyzőkönyv-részletet. Hogy abból mik ki nem derülnek!

Az persze köztudott, hogy a Jobbik-frakció a határozathozatal alatt tarkóra tett kézzel állt, ezzel csempészve be a Ház falai közé némi radikalizmust, igaz csak a dadaista színházakra emlékeztető módon. Az viszont kevésbé ismert tény, hogy a párton belül a Gárdával kapcsolatos kiszólásai miatt elmarasztalt és frakcióvezető-helyettesi posztjáról leváltott Pősze Lajos kvázi tévétornát rendezett mindeközben.

„ELNÖK: […] Tisztelt Országgyűlés! Most a zárószavazás következik. A minősített többséget igénylő rendelkezésekre figyelemmel erre két részletben kerül sor. Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, elfogadja-e a T/580. számú törvényjavaslat minősített többséget igénylő rendelkezéseit (A Jobbik képviselői tarkóra tett kézzel felállnak. - Dr. Gaudi-Nagy Tamás: Lex Gárda!) az egységes javaslat imént módosított szövege szerint. Kérem, arra figyeljenek, amit az elnök mond!
Elnézést. (A Jobbik padsorai felé:) Tisztelt Képviselő Urak! Annyi megjegyzésem hadd legyen, hogy önök azt jelezték, nem fognak szavazni a szavazás során. Ilyen már előfordult a Házban, de ilyen demonstratív jelzéssel elnökként még nem találkoztam, de szavazás közben jártunk, ezért most elölről kezdem, hogy pontosan tudja mindenki, hogy miről szavaz.
Tehát kérdezem a tisztelt Országgyűlést, elfogadja-e a T/580. számú törvényjavaslat minősített többséget igénylő rendelkezéseit az egységes javaslat imént módosított szövege szerint. Kérem, szavazzanak most! (Szavazás.)
Megállapítom, hogy az Országgyűlés 261 igen szavazattal, 46 nem ellenében, tartózkodás nélkül a javaslatot elfogadta. Kérdezem a tisztelt ... (Pősze Lajos leül. - Zaj, derültség, taps a kormánypártok soraiban. - Pősze Lajos feláll.)
Képviselő Hölgyek, Asszonyok, Urak! Engedjék meg, hogy a szavazások végére érkezhessünk, hiszen csak megmutatom, hogy a forgatókönyvünk még ennyi szavazást tartalmaz, szerintem érdemes erre odafigyelnünk, úgyhogy megyünk is tovább.
Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, elfogadja-e a T/580. számú törvényjavaslat egyszerű többséget igénylő rendelkezéseit az egységes javaslat imént módosított szövege szerint. Kérem, szavazzanak most! (Szavazás.)
Kimondom a határozatot: 262 igen szavazattal, 46 nem ellenében, tartózkodás nélkül az Országgyűlés elfogadta. (Zaj.) És megyünk tovább! (A Jobbik képviselői leülnek.)"

Nem tudjuk, hogy a Szerencsejáték zRt.-t egykori vezető Pősze csak a trombózistól próbálta-e megvédeni végtagjait, avagy ennél vaskosabb tartalmú, már-már forradalmi különutas politika meghirdetésére tett kísérletet hirtelen leülésével, amelyet aztán később meggondolt. Nem tudjuk, hogy kapott-e bármiféle penitenciát Pősze képviselő úr nem túl katonás viselkedéséért, de reméljük, hogy az alakzati kiképzésre sor kerül a nyáron.

Címkék: jobbik performansz pősze gaudi nagy

 

A bejegyzés trackback címe:

https://thaz.blog.hu/api/trackback/id/tr882204749

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Theme by Laptop Geek. Blog.hu-ra alkalmazta: a Blog.hu Sablonok a Népkertben.

süti beállítások módosítása