Alkalmi MSZP-Jobbik nagykoalíció

Kesztyűs Kéz , 2012.11.23. 21:14

Bejegyzésünk címe hatásvadász, de igaz. Legalábbis a közbeszólások tekintetében biztosan. Az Országgyűlés Kulturális és sajtóbizottságának október 15.-i ülésén Hiller István és Novák Előd kotyogott bele nyakló nélkül a kulturális államtitkár, L. Simon László műemlékvédelemről tartott tájékoztatójába. Nem is akárhogy.

bizottság.jpg

„L. SIMON LÁSZLÓ kultúráért felelős államtitkár (EMMI): […] Nagy Gergely itt elmondta azt, elnök úr, hogy műemlék-felügyelőt fenyegettek meg. Hozhatnék példákat, hogy volt építésügyi hatósági vezető felhívott azzal, hogy köszöni, hogy változtattunk. Nem akarom elmondani, hogy milyen sztorikat mondott el nekem a telefonba, de javaslom az újságíróknak, hogy tessék már utánamenni néhány műemlék-felújítási ügynek, tessék már néhány átfogó tényfeltáró riportot csinálni, és akkor nézzük már meg, hogy tényleg fekete meg fehér-e ez a dolog, és tényleg valós-e az, amit itt folyamatosan megpróbálunk előadni, hogy itt volt egy szeplőtelen magyar örökségvédelem, és van ezzel szemben egy csúnya oligarcha réteg, amelyik maga alá akarja gyűrni minduntalan, mint a gonosz sárkány a királynét, a magyar kultúra ügyét. Tényleg! És akkor majd jönnek a szocialisták, és karöltve a jobbikosokkal Szent Györgyként szúrják le a sárkányt? Ne vicceljünk már! (Dr. Hiller István: Aki alatt fekszik a királynő. – Derültség.) Esetlegesen végigmondhatom, miniszter úr? (Dr. Hiller István: Igen, csak olyan szép kép volt.) Jó, csak már esetleg nagykoalícióba léptetek a Jobbikkal, és a közös platform az, hogy mindig beleszóltok a beszédembe? Merthogy én egyetlenegyszer se szóltam bele a tiédbe. (Novák Előd: Ez legyen a legnagyobb közös dolgunk. – Derültség. – Dr. Hiller István: Nem is lesz nagyobb. – Derültség.) […]”

Tavalyi posztjaink óta csak annyi változott, hogy egyik kedvenc bizottságunk élén már nem L. Simon, hanem Cser-Palkovics András áll, akivel ritkábban konfrontálódik Novák. Ezért külön figyelmet érdemel, amikor L. Simon meghívott vendégként ismét feltűnik a bizottsági ülésen.

Címkék: hiller bizottság novák lsimon

 

A bejegyzés trackback címe:

https://thaz.blog.hu/api/trackback/id/tr714922329

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Theme by Laptop Geek. Blog.hu-ra alkalmazta: a Blog.hu Sablonok a Népkertben.

süti beállítások módosítása