sic! - Egy verbális nyakonbaszás története a jegyzőkönyv szerint

Kesztyűs Kéz , 2017.05.15. 19:32

Nem kellett, csak egy egész hetet várni addig, hogy publikus legyen az az ominózus parlamenti jegyzőkönyv, amelyben Szilágyi György Jobbikos képviselő nagy karriert bejárt beszólása szerepel. A jegyzőkönyvet vezető közszolgák nem voltak szívbajosak, a történelmi hűség kedvéért szó szerint idézték a nemzet felemelkedésén dolgozó képviselőt közfeladatai ellátása közben. Idézzük az Országgyűlés május 8-i ülését:

"ELNÖK: Szilágyi György képviselő úr… (Szi­lágyi György: Tetszett, amit mondott! Nagyon ügyes fiú!) Képviselő úr! De nem a hangversenyteremben van, illetve nem a futballpályánál vagyunk, hanem az Országgyűlésben. (Dr. Apáti István: Az ész a fontos, nem a haj!) Arra kérem, hogy ha lehet (Dr. Apáti István: Büszke rá az osztályfőnöke! A közeli és a távoli rokonai!), egy kicsit csöndesebben. (Dr. Apáti István: Tragédia!)

Tisztelt Országgyűlés! A napirend előtti felszólalások végére értünk. Most felkérem Tiba István jegyző urat, ismertesse a napirend utáni felszólalók névsorát.

DR. TIBA ISTVÁN jegyző: Tisztelt Országgyűlés! A mai napon napirend utáni felszólalásra jelentkezett Z. Kárpát Dániel, Jobbik; Szávay István, Jobbik; Ander Balázs, Jobbik; Magyar Zoltán, Jobbik (Szilágyi György Dömötör Csabának: Ne mutogassál! Gyere ki! Úgy nyakon baszlak (sic!), hogy leszáll a fejed!); Bodó Sándor, Fidesz.

ELNÖK: Köszönöm szépen, jegyző úr. Most 9 óra 54 perc van, elkezdjük a kérdések és az azonnali kérdések tárgyalását. [...]"

Címkék: jobbik közbeszólás szilágyigyörgy

 

A bejegyzés trackback címe:

https://thaz.blog.hu/api/trackback/id/tr3312507341

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Theme by Laptop Geek. Blog.hu-ra alkalmazta: a Blog.hu Sablonok a Népkertben.

süti beállítások módosítása